Globus o Josipovićevoj regionalnoj inicijativi

Izvor: Blic, 25.Jan.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Globus" o Josipovićevoj regionalnoj inicijativi

Hrvatski predsednik Ivo Josipović predložiće na narednom regionalnom sastanku predsedniku Srbije i članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine potpisivanje zajedničkog međudržavnog sporazuma o saradnji na istrazi ratnih zločinaca, piše zagrebački "Globus".

Nedeljnik piše da je Josipovićev predlog zapravo prva važna politička inicijativa pokrenuta nakon promene vlasti u Hrvatskoj i da nema sumnje da će izazvati reakcije kako na hrvatskoj političkoj sceni tako i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << celom regionu.

Takođe, u članku se navodi da predsednikovi saradnici tumače da se takav sporazum može smatrati i jedinom pravom alternativom spornom Zakonu o ništavosti odredjenih pravnih akata pravosudnih organa bivše JNA, SFRJ i Republike Srbije koji ionako čeka ocenu ustavnosti.

Nezvanično se najavljuje da će skup lidera Srbije, Hrvatske i BiH biti održan početkom februra na Jahorini.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.