Glavni odbor DS neće sutra razmatrati Stefanovićev predlog

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni odbor DS neće sutra razmatrati Stefanovićev predlog

Glavni odbor Demokratske stranke neće sutra razmatrati predlog o novom stranačkom programu potpredsednika Borislava Stefanovića, izjavio je lider demokrata Bojan Pajtić.

Pajtić je precizirao da će svi predlozi, uključujući i Stefanovićev, ići u stranačku proceduru.

"Mi smo ozbiljna politička organizacija i nemoguće je da se nešto nađe dan za danom na dnevnom redu sednice Glavnog odbora ako ima programski karakter. Naravno da se to neće dogoditi niti je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to bilo ko predložio", rekao je Pajtić

odgovarajući na pitanje da li će Glavni odbor sutra razmatrati Stefanovićev predlog.

Navodeći da pored Stefanovića predloge programa pripremaju i Dragoljub Mićunović, Balša Božović i Branimir Kuzmanović, Pajtić je rekao da će svi ti predlozi proći kroz stranačku proceduru i da se moraju uvrstiti u raspravu na Predsedništvu i Političkom savetu stranke.

Pajtić je objasnio da je tu reč o izbornom programu stranke i da naravno DS neće odustati od svojih osnovnih, temeljnih načela pravne, socijalno odgovorne i demokratske države.

On je naveo da postoje različiti predlozi koji su prihvatljivi, navodeći da je osavremenjavanje izbornog programa svakako aktuelno pred svaki izborni ciklus, ali da DS promišlja sve teme i pitanja.

Pajtić je podsetio da je vlada u senci pripremila programske osnove koji su bili razmatrani na njenom dvodnevnom zasedanju u Andrevlju, na Fruškoj gori.

Na pitanje kako komentariše navode pojedinih tabloida "da Stefanović sa Aleksandrom Vučićem pokušava da unese razdor u DS", ministar policije vlade DS u senci Dragan Šutanovac rekao je da je jasno da "režimski tabloidi" nastoje da uruše kredibilitet stranke.

To se, kako je naveo, ciklično dešava kad DS dobija sve veće poverenje građana i pokreće energiju za promene.

"Pitanje je ko sve učestvuje u nastojanju da se urušava i uništava DS", rekao je Šutanovac.

Demokratska stranka sutra će u Kragujevcu održati sednicu Glavnog odbora, a posle toga i građanski skup "Osvetli Srbiju".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanovićev manifest DS nije na sutrašnjem dnevnom redu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2015

Glavni odbor Demokratske stranke neće sutra razmatrati predlog o novom stranačkom programu potpredsednika Borislava Stefanovića, izjavio je lider demokrata Bojan Pajtić...On je precizirao da će svi predlozi, uključujući i Stefanovićev, ići u stranačku proceduru..."Mi smo ozbiljna politička...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.