Glasovi sa Kosova prebrojavaće se u Raškoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasovi sa Kosova prebrojavaće se u Raškoj

BEOGRAD -

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je uputstvo za sprovođenje parlamentarnih i predsedničkih izbora na Kosovu i Metohiji, koje između ostalog predviđa da se po zatvaranju biračkih mesta u južnoj pokrajini glasovi ne prebrojavaju na Kosovu i Metohiji, već u Raškoj.

RIK je uputstvo usvojila sinoć sa 24 glasa za od 33 prisutna člana, a ono je doneto u situaciji gde bez saradnje sa Misijom OEBS-a nije moguće garantovati bezbednost učesnika u izbornom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postupku.

Uputstvo je doneto na osnovu Informacije Ministarstva za Kosovo i Metohiju, koja je upućena izbornoj komisiji, a koja je nastala na osnovu kontakata sa predstavnicima OEBS-a.

U uputstvu je navedeno da su članovi biračkog odbora dužni da zapečaćene glasačke kutije sa svim upotrebljenim glasačkim listićima, izvodima iz biračkim spiskova i zapečaćenim kovertama u kojima se nalaze neupotrebljeni glasački listići, bez odlaganja odnesu u sedište opštine Raška, gde ih predaju koordinatorima RIK-a.

Koordinatori RIK-a organizovaće da članovi biračkog odbora u sedištu te opštine otvore glasačke kutije, utvrde rezultate izbora za predsednika Republike i izbora za narodne poslanike.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glasovi sa Kosova prebrojavaće se u Raškoj

Izvor: Mondo, 28.Apr.2012

Republička izborna komisija (RIK)usvojila je sinoć na sednici uputsvo za sprovođenje parlamentarnih i predsedničkih izbora 6. maja na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Mondo...

Glasovi sa Kosova prebrojavaće se u Raškoj

Izvor: Glas javnosti, 28.Apr.2012

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) usvojila je uputstvo za sprovođenje parlamentarnih i predsedničkih izbora na Kosovu i Metohiji, koje između ostalog predviđa da se po zatvaranju biračkih mesta u južnoj pokrajini glasovi ne prebrojavaju na Kosovu i Metohiji, već u Raškoj. RIK je uputstvo...

Nastavak na Glas javnosti...

Ilić: Iskontrolisati brojanje glasova

Izvor: RTS, 28.Apr.2012

Brojanje glasova sa Kosova i Metohije u Raškoj otvara mogućnost za prevaru i to treba iskontrolisati, rekao lider Nove Srbije Velimir Ilić u Ivanjici...Lider Nove Srbije Velimir Ilić smatra da brojanje glasova u Raškoj sa parlamentarnih i predsedničkih izbora na Kosovu i Metohiji otvara mogućnost...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.