Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2012, 03:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni sekretar Saveta Evrope u poseti Srbiji

BEOGRAD -

Generalni sekretar Saveta Evrope (SE) Torbjorn Jagland doputovaće danas u posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima.

Kako je najavilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Jagland će se sastati sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.

Iz srpskog parlamenta je najavljeno da će se Jagland sastati sa predsednicom Narodne skupštine Slavicom Đukić-Dejanović i sa šefom delegacije Narodne skupštine pri Parlamentarnoj skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SE Dragoljubom Mićunovićem.

Kancelarija SE u Beogradu je najavila da će generalni sekretar ove organizacije tokom jednodnevne posete Srbiji takođe predstaviti izveštaj "Živeti zajedno: Različitosti i slobode u Evropi 21. veka", koji analizira različite "pretnje" i predlaže "odgovore" kako bi ljudi mogli "živeti zajedno" u otvorenim evropskim društvima.

Autori izveštaja su devet najuticajnijih lidera i mislilaca u Evropi, među kojima je i Sonja Liht, koja će predstaviti preporuke upućene glavnim akterima promena u javnom ponašanju.

Savet Evrope je sveevropska međunarodna organizacija osnovana 1949. godine sa ciljem da podstiče demokratiju, poštovanje ljudskih prava i vladavinu prava u državama-članicama, kao i da održava i promoviše evropsko kulturno nasleđe.

Savet Evrope, sa sedištem u Strazburu, danas ima 47 članica, među kojima je od 2003. godine i Srbija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.