Gašić i Mušegovič osudili terorističke akte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić i Mušegovič osudili terorističke akte

Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa u Jerevanu sa jermenskim kolegom general-pukovnikom Oganjanom Sejranom Mušegovičem, sa kojim se saglasio u osudi terorističkih akata u Francuskoj i drugim zemljama, uz poruku da je za odbranu od ekstremizma potrebno ujediniti sve snage.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane, ministri su se tokom razgovora saglasili i da u odnosima dveju zemalja postoje dobri uslovi za uspostavljanje i unapređenje saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u oblasti odbrane, naročito u razmeni iskustava iz učešća u mirovnim operacijama, vojnoobrazovnoj i vojnomedicinskoj saradnji.

Ministar Gašić zahvalio je na podršci koju jermenska strana pruža suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

"Srbija je suverena država koja vodi samostalnu politiku i ostvaruje saradnju na bazi uzajamnog poštovanja i uvažavanja sa partnerima i na istoku i na zapadu, čime na delu dokazujemo proklamovanu vojnu neutralnost", rekao je Gašić koji je u poseti Jermeniji.

Tokom razgovora ministri su jednoglasno osudili delovanje "Islamske države" i terorističke akte koji su pogodili građane Francuske, Malija, Rusije, Nigerije, Kine, BiH i drugih država, navodi se u saopštenju i dodaje da su se saglasili da je za odbranu od ekstremizma svake vrste potrebno ujediniti sve snage.

Osvrćući se na aktuelnu migrantsku krizu, Gašić je istakao human i odgovoran odnos Srbije prema migrantima, za šta su Srbiji stigle pohvale iz celokupne međunarodne zajednice, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje ministri odbrane su na kraju razgovora potpisali Zajedničku izjavu o namerama za što skorije potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane.

Posle sastanaka, Gašić je položio venac na spomenik u Memorijalnom centru u Jerevanu.

U saopštenju se navodi da će se Gašić sastati i sa ministrom inostranih poslova Jermenije Edvardom Nalbanđanom, potpredsednicom Narodne skupštine Jermenije Herminom Nahdaljan i predsednikom Jermenije Seržom Sargsjanom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.