Funkcioneri sve bogatiji

Izvor: TvojPortal.com, 01.Feb.2012, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcioneri sve bogatiji

Izvor: Bizlife.rs  Oko 2.000 funkcionera, među kojima ima i krupnih stranačkih riba, prijavilo je izmene u svojim imovinskim kartama, saznaju nezvanično ”Novosti”.



Rok za dojave o izmenama imetka istekao je u utorak, a svi oni čija je imovina tokom 2011. uvećana ili umanjena za 450.000 dinara morali su to da saopšte Agenciji za borbu protiv korupcije.
U Agenciji nisu mogli tačno da nam kažu koliko funkcionera je prijavilo uvećanje svoje imovine, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << jer su izveštaji pristizali iz minuta i minut, a čekali su se i oni poslati poštom.
„Novosti“ nezvanično saznaju da u krugu onih koji su povećali prihode ima članova opštinskih veća, narodnih poslanika i visokih partijskih funkcionera. „Telefoni nam zvone maltene svakog minuta, a vanredni izveštaji o promeni imovinskih karata uveliko pristižu. Očigledno je da je većina funkcionera čekala poslednji čas da to učini. Na vreme su upoznati sa novim formularima koje treba da popune, pa očekujem da ćemo vrlo brzo imati preciznu evidenciju onih kojima se promenilo materijalno stanje,“ rekla je Aleksandra Kostić iz Agencije za borbu protiv korupcije.
Ona kaže da će se dospeli podaci pažljivo proveravati i da će se nakon toga izaći sa preciznom cifrom. Onima koji su prikrili pravo stanje sleduju prekršajne prijave, a u težim slučajevima i krivične.
U Agenciji očekuju da će uvođenje novog softvera znatno olakšati praćenje podataka i pojednostaviti prijave, pošto je do sada čak 80 odsto izveštaja bilo sa nekom falinkom. Sada funkcioneri na sajtu Agencije mogu da preuzmu obrazac i da joj ga nakon popunjavanja proslede.
Ukoliko su podaci tačno uneti, Agencija šalje obrazac funkcioneru sa bar-kodom i datumom, a on ima obavezu da ga u roku od osam dana poštom pošalje nazad. Inače, registar trenutno obuhvata više od 20.000 funkcionera na svim nivoima.

Srbijapoliticari

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.