Finska spremna da uvede nove sankcije prema Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska spremna da uvede nove sankcije prema Rusiji

28.01.2015. -

Ministar spoljnih poslova Finske Erki Tuoimioja je izjavio da će, ukoliko bude potrebno, Helsinki biti spreman da uvede nove sankcije prema RF, međutim, zemlja nema jasnu sliku o događanjima.

"Mi (Finska) ne isključujujemo uvođenje dodatnih sankcija (prema RF), ukoliko to bude potrebno", izjavio je Tuoimioja u intervjuu za korporaciju za emitovanje televizijskog programa Yle. Pritom je šef finske diplomatije istakao da Helsinki „trenutno nema jasnu sliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << o događanjima".

Agencija Rojter pozivajući se na izvore, saopštila je da ministri spoljnih poslova zemalja-člania Evropske unije mogu da zamole Evropsku komisiju da u četvrtak pripremi nove sankcije prema Rusiji. Kasnije je izvor RIA Novosti potvrdio da ministri mogu zamoliti Evropsku komisiju da reši pitanje dodatnih sankcija, ali zasad nije jasno da li može biti reči o pojedinim sankcijama ili o jačanju ekonomskog pritiska na Rusiju. Zvanični predstavnik šefa diplomatije EU Maja Kocijančić je takođe saopštila da EU zasad ne može da kaže koje nove sankcije povodom situacije u Ukrajini će razmatrati ministri spoljnih poslova zemalja EU u četvrtak, ali su službe EU već pripremile moguće varijante.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: Fotolia/luzitanija    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.