Fini danas u Beogradu

Izvor: Blic, 08.Feb.2012, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fini danas u Beogradu

Predsednik Poslaničkog doma Italije Djanfranko Fini posetiće danas Beograd gde će razgovarati sa državnim vrhom Srbije.

Kako je najavljeno u srpskom parlamentu, Fini će se sastati sa predsednicom Skupštine Slavicom Djukić Dejanović, na čiji poziv i dolazi, kao i sa predsednicima poslaničkih grupa.

Fini će razgovarati i sa ministrom unustrašnjih poslova Ivicom Dačićem, najavila je Vlada Srbije.

Glavne teme razgovora biće podrška italijanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parlamenta Srbiji na putu evrointegracija, regionalna saradnja i bilateralni odnosi.

Ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio izjavio je ranije da će zvanični Rim podržati dodelu statusa kandidata za članstvo u EU Srbiji na zasednju Evropskog saveta u martu.

"Italija dugo podržava Srbiju na njenom evropskom putu i sve političke snage u zemlji se sa time slažu ", rekao je Varikio i dodao da će to biti potvrdjeno i u sredu kada Fini bude došao u Srbiju.

Fini je krajem januara u Rimu razgovarao sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.

Povezane vesti: Fini sutra u Beogradu Kamsvag: Srbija trebalo da dobije status kandidata u decembru Varikio: Italija za dodelu statusa kandidata Srbiji Fini u sredu u Beogradu donosi podršku Srbiji na putu ka EU MKG: Dati status Srbiji ako ispuni uslove
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fini: Nema ultimativnih rokova Srbiji na putu ka EU

Izvor: EMportal, 08.Feb.2012

Predsednik Donjeg doma italijanskog parlamenta Đanfranko Fini izjavio je danas u Beogradu da postizanje dogovora o regionalnom predstavljanju Prištine do kraja nedelje nije uslov bez kog Srbija ne može da ide dalje u procesu evropskih integracija.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.