Fini: Srbija ispunila sve uslove

Izvor: Politika, 08.Feb.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fini: Srbija ispunila sve uslove

BEOGRAD – Predsednik Poslaničkog doma Italije Đanfranko Fini rekao je danas da je Srbija ispunila sve uslove i da treba da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji 1. marta.

„Ispiti su završeni i položeni”, poručio je Fini posle susreta sa predsednicom Narodne skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović.

Italijanski zvaničnik je istakao da je priznavanje statusa kandidata Srbiji ne samo u njenom interesu, već i u interesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << EU.

Na pitanje novinara da li za Srbiju postoji uslov do kraja ove nedelje postigne dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine, kako bi dobila status kandidata, on je rekao da nema takvih „ultimativnih rokova i ultimatuma”.

„Nemam takve informacije. Svi znamo da je to pitanje uslov, ali nemam informacije da je to uslov bez kojeg se ne može ići dalje”, rekao je Fini.

Sa Finijem se složila i predsednica srpskog parlamenta, rekavši da ni ona nema takve informacije.

Prema rečima Đukić Dejanović, susret sa Finijem je dobar pokazatelj intenzivnih bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Ona je, takođe, podsetila da Srbija uživa veliku podršku Italije u procesu evrointegracija.

Fini boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji, upravo na poziv predsednice Skupštine.

On se na početku posete sastao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

U centru pažnje razgovora sa Tadićem bili su bilateralni odnosi i unapređenje ekonomske saradnje dveju zemalja.

Predsednik Tadić izrazio je, takođe, zahvalnost svom gostu na podršci Italije evropskim integracijama Srbije, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.

Fini će se tokom dana sastati i sa predsednicima poslaničkih grupa u parlamentu, kao i sa ministrom unustrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Tanjug

objavljeno: 08.02.2012.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radikali traže sednicu o Republici Srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012

BEOGRAD -..Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas održavanje sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se razmatrala državna politika prema Republici Srpskoj (RS)...Poslanik SRS-a Nemanja Šarović rekao je na konferenciji za novinare u parlamentu da ta stranka traži da na toj sednici predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nema ultimativnih rokova Srbiji na putu u EU

Izvor: Beta, 08.Feb.2012

BEOGRAD, 8. februara 2012. (Beta) - Predsednik donjeg doma italijanskog parlamenta Djanfranko Fini izjavio je u sredu u Beogradu da postizanje do kraja nedelje dogovora o regionalnom predstavljanju Prištine nije.

Nastavak na Beta...

Kosovo: Nemci ostaju pri svom

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2012

Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da Berlin nije promenio stav da "nelegalne strukture na severu Kosova treba da budu raspuštene" kako bi Srbija dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, piše danas "Zeri"..."Naš stav se nije promenio. Naravno da glavna odluka ne zavisi samo...

Nastavak na Vesti-online.com...

FINI: NEMA ULTIMATIVNIH ROKOVA ZA SRBIJU

Izvor: Kurir, 08.Feb.2012

Suština je da tehnički razgovori između Beograda i Prištine budu nastavljeni i da pokažu makar male korake napred, rekao je Fini ..BEOGRAD - Predsednik donjeg doma italijanskog parlamenta Đanfranko Fini rekao je danas u Beogradu da postizanje do kraja nedelje dogovora o regionalnom predstavljanju...

Nastavak na Kurir...

Fini: Srbija ispunila sve uslove

Izvor: VOA, 08.Feb.2012

"Postizanje dogovora o predstavljanju Prištine do kraja nedelje nije uslov bez koga Srbija ne može ići dalje u procesu EU integracija"

Nastavak na VOA...

Pojačava se pritisak na Beograd

Izvor: B92, 09.Feb.2012, 00:05

Beograd -- O nastavku dijaloga Beograda i Prištine nema još nagoveštaja, a pritisak na Beograd se pojačava gotovo svakodnevnim izjavama neimenovanih evropskih zvaničnika...Oni preko medija poručuju da na sastanku Saveta ministara EU 27. februara Srbija neće dobiti status kandidata ukoliko Beograd...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.