Fijon: Zapadne države same sebi stvorile neprijatelja u vidu Rusije

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2016, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijon: Zapadne države same sebi stvorile neprijatelja u vidu Rusije

Bivši premijer Francuske Fransoa Fijon smatra da su zapadne države same sebi stvorile neprijatelja u vidu Rusije, međutim pravi neprijatelj je DAEŠ.

„Loše i neefikasno vodimo rat, jer odbijamo potrebne saveze. U potpunosti smo stali na stranu sunita, odbijajući savez sa Rusijom i Iranom protiv mudžahedina, a to su zemlje sa kojima treba da sarađujemo u borbi protiv našeg neprijatelja broj jedan DAEŠ-a“, rekao je Fijon. „Mi od Rusije pravimo protivnika, gurajući ga u greške, umesto da joj pomognemo da se pokrene prema našim ciljevima i vrednostima; preferiramo konfrontaciju partnerstvu i više se bavimo moralisanjem nego geopolitikom“, dodao je on.

Fijon je još jednom podsetio da u sirijskom sukobu neprijatelj nije ni Asad ni Rusija. „Godinama govorim: neprijatelj je islamski totalitarizam. DAEŠ želi da nam nametne određeni model društva, da uništi ličnost“, istakao je bivši premijer. Upravo teroristička organizacija DAEŠ predstavlja glavnu pretnju za civilizovani svet u ovoj istorijskoj fazi i neophodno je da se protiv nje borimo zajedno, naglasio je Fijon.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.