FORUM NA BLEDU Cerar: Srbija nam je sigurna za ulaganje

Izvor: Kurir, 01.Sep.2015, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FORUM NA BLEDU Cerar: Srbija nam je sigurna za ulaganje

Premijer Slovenije posle susreta sa Vučićem rekao da je naša zemlja faktor stabilnosti

BLED - Srbija je faktor stabilnosti u regionu i sigurno mesto za naše investitore, poručio je juče na Bledu, gde je počeo 10. bledski strateški forum, domaćin i premijer Slovenije Miro Cerar.

On je to izrekao posle susreta sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, koji mu je predložio održavanje još jedne zajedničke sednice dve vlade i pozvao ga u bilateralnu posetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbiji. Tokom radnog ručka, koji je slovenački premijer u čast srpskog kolege organizovao u vili Bled, Vučić i Cerar su razgovarali o ekonomskim reformama u Srbiji, situaciji u regionu, migrantskoj krizi i slovenačkim investicijama u Srbiji.

Vučić je slovenačke kompanije pozvao da u što većem broju ulažu u Srbiji, ne samo da bi iskoristili dobre uslove poslovanja nego i da bi slovenačke radne navike preneli i srpskim radnicima. Poželevši dobrodošlicu premijeru Srbije, Cerar je istakao da je važna činjenica da Srbija predstavlja faktor stabilnosti u regionu, kao i da zbog stabilne političke situacije u zemlji, Srbija predstavlja sigurno mesto za slovenačke investitore. Vučić je uz to izrekao očekivanje da će Nemačka podržavati brže uključivanje Srbije u EU i davati podršku reformama, za koje je ocenio da Srbiji do 2017. mogu doneti rast BDP između 2,5 i tri odsto.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i slovenački predsednik Borut Pahor, kako je najavljeno, trebalo je uoči početka foruma da predaju zajedničko pismo u kojem predlažu održavanje tematske sednice ES o jugoistočnoj Evropi. Predsednici Hrvatske i Slovenije žele da daju podršku širenju EU i nastavku reformskih procesa u regionu.

(J. V.)

Denis Kuljiš

VUČIĆ OMILJEN ANGELI MERKEL

Inače, Vučić je juče dobio pohvale i od čuvenog hrvatskog novinara Denisa Kuljiša, koji ga je nazvao „najmilijim učenikom nemačke kancelarke Angele Merkel“.

On je u tekstu koji je objavio hrvatski Jutarnji list napisao i da je od Vučića „Evropa proizvela lidera zapadnog Balkana“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.