Euleks pokrenuo kampanju o korupciji na Kosovu

Izvor: Blic, 12.Jun.2012, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks pokrenuo kampanju o korupciji na Kosovu

Euleks je pokrenuo novu kampanju o korupciji ne Kosovu kako bi osporio stav da do sada nije ništa učinjeno u borbi protiv korupcije na visokom nivou.

"Euleks ne radi ništa u borbi protiv korupcije na visokom nivou" - slogan je nove kampanje koja je započela na TV stanicama na Kosovu.

Spot koji prati kampanju emituje se na svim većim TV stanicama, a podeljeno je više od 35.000 letaka širom Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa istom porukom. Takođe se dele majice i osveživači za automobile u znak podrške kosovskoj Agenciji za borbu protiv korupcije.

Kampanja je pokrenuta na inicijativu Euleksove Kancelarije za štampu i javno informisanje, a šef te kancelarije Nikolas Hoton saopštio je da na ovaj način Euleks želi da ospori stav da ništa nije učinjeno u borbi protiv korupcije.

- Korupcija nikada neće moći da bude u potpunosti eliminisana, ali je postignut određeni napredak u borbi protiv korupcije. Još uvek treba da bude učinjeno puno toga. Na primer, donete su 33 presude u značajnim slučajevima korupcije na visokom nivou, u toku je 60 istraga - naveo je Hoton.

On je u saopštenju istakao da se među onima koji su proglašeni krivima nalaze sudije, policajci, službenici u vladi i političari, što, kako je ocenio, nisu beznačajne činjenice.

Hoton je objasnio da borba protiv korupcije uključuje sve, a da se Euleks bavi slučajevima na visokom nivou, koji su komplikovani i koji oduzimaju puno vremena i da veći deo posla u borbi protiv korupcije sprovode lokalni organi.

- Euleks se može uhvatiti u koštac samo sa delićem problema. Ali mi to radimo zajedno i u cilju pružanja podrške lokalnim vlastima. Iz tog razloga mi podržavamo aktivnosti lokalne Agencije za borbu protiv korupcije i oglašavamo njen broj za hitne pozive - kazao je Hoton.

Euleks je ohrabrio ljude na Kosovu da lokalnim organima prijave svoja lična iskustva u vezi sa korupcijom.

U predstojećem periodu Euleksova Kancelarija za štampu i javno informisanje sprovešće specijalne aktivnosti u znak podrške Savetu za borbu protiv korupcije, Agenciji za borbu protiv korupcije i policijskom inspektoratauKosova, dodaje se u saopštenju.

Povezane vesti: Euleks pritvorio i još jednu osobu osumnjičenu za korupciju Uhapšen specijalni tužilac Kosova za borbu protiv korupcije Petorici kosovskih Srba produžen pritvor Ljimaj na slobodi, sudiji snimak priznanja nije dokaz Odbačene optužbe protiv Redžepija
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks pokrenuo kampanju o korupciji

Izvor: Akter, 12.Jun.2012

Euleks je pokrenuo novu kampanju o korupciji na Kosovu kako bi osporio stav da do sada nije ništa učinjeno u borbi protiv korupcije na visokom nivou

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.