Euleks, Kfor i Srbi o slobodi kretanja

Izvor: Blic, 14.Mar.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks, Kfor i Srbi o slobodi kretanja

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova Kfora i Euleksa nisu danas u Zvečanu uspeli da se dogovore o slobodi kretanja za pripadnike misije EU na severu Kosova, jer su svi akteri sastanka ostali na istim pozicijama.

Predstavnici Srba ne odustaju od stava da Euleks ne može imati bezuslovnu slobodu kretanja sve dok se i ta misija i Kfor "ne vrate u okvire" svojih mandata.

Srbi takođe tvrde da su nastojanja Euleksa i Kfora da sprovode svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << misiju bez ograničenja - pokušaj provokacije lokalnog stanovništva, koje bi, kažu, mogle da ugroze bezbednost na ovom području.

Predstavnici Kfora ponovili su da je neophodno da svi na Kosovu imaju bezuslovnu slobodu kretanja.

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je novinarima nakon sastanka u zgradi opštine Zvečan da su svi mišljenja da se rešenje može naći na političkom nivou u razgovorima Beograda i Prištine u Briselu.

Novicki je dodao da će do tada koliko god bude bilo moguće nastaviti saradnju na miroljubiv način.

Povezane vesti: Tači: Namera Srbije da održi izbore na Kosovu je agresija EU protiv izbora na Kosovu Srbi na sat i po blokirali put za vozila Euleksa i Kfora Đukić Dejanović raspisala lokalne izbore i na Kosovu Drevs: Što pre do dogovora o severu Kosova
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.