Erdoganu na Bledu uručena nagrada

Izvor: BKTV News, 08.Maj.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoganu na Bledu uručena nagrada

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Slovenije, izabrao je predsednika Vlade Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana za svetsku ličnost decenije.
Erdoganu su nagradu na Bledu, uručili počasni predsednik IFIMES-a, i bivši predsednik Hrvatske, Stjepan Mesić kao i potpredsednik Savetovanog odbora instituta i bivši predsednik vlade Srbije Zoran Živković.
Stjepan Mesić u svom govoru istakao je da je Turska, na čelu sa premijerom Tajipom Erdoganom, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << postala važan faktor u regionu.
Zahvaljujući na priznanju Redžep Tajip Erdogan kazao je da će i u buduće svoje aktivnosti usmeriti ka aktivnoj ulozi u međunarodnoj zajednici i osiguranju svetskog mira i stabilnosti. Kritikujući rastući trend rasističke politike koji je zabeležen u Evropi u poslednjim godinama, premijer je ocenio da je taj trend negativno uticao i na proces priključenja Turske Evropskoj uniji.

'Otvoreno govoreći, rasistički, diskriminatorski i populistički pristup pojedinih zemalja u Evropskoj Uniji ne samo da je usporio prosec priključenja Turske Uniji, već je doveo i do preispitivanja evropskih vrednosti. Premijer Erdogan je dalje rekao da Evropska unija uz Tursku u svom sastavu neće biti slabija, već sasvim suprotno, da će ojačati i postati raznovrsnija.
Prisutnima se na dodeli priznanja obratio i direktor instituta Zijad Bećirović koji je rekao da je za svakog političara najteže da bude poštovan u svojoj državi, posebno sada u vreme svetske ekonomske krize. Ipak, Erdoganu i njegovoj vladi, uprkos lošim vremenima, pošlo je za rukom da naprave ekonomsko čudo od svoje zemlje tako da je njegov tim ljudi zaslužio veliko poštovanje ne samo kod kuće već i u svetu. Nagrada delom, osim Erdoganu, pripada i njima zaključio je Bećirović.
Manifestaciji koja je priređena na Bledu prisustvovale su mnoge ugledne ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života iz čitavog regiona.
Iz Srbije, na Bled je došla i potpredsednik Pokreta SNAGA SRBIJE-BK, Milanka Karić sa sinom Nebojšom Karićem.


Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.