Ekonomist: U Srbiji će posle izbora najverovatnije biti kohabitacija

Izvor: Blic, 07.Maj.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ekonomist": U Srbiji će posle izbora najverovatnije biti kohabitacija

Ugledni londonski nedeljnik "Ekonomist" ocenjuje da će Demokratska stranka očuvati dominantnu ulogu u vladi Srbije bez obzira ko bude dobio premijerski mandat, a da Tomislav Nikolić ima bolje šanse da dobije u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Najverovatniji rezultat je ono što Francuzi zovu 'kohabitacija'", kaže se u komentaru "Ekonomista" o ishodu opštih izbora u Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Dok Francuska tek drugi put u svojoj istoriji menja predsednika nakon prvog mandata, a evropski strah od nejasnog ishoda grčkih izbora raste, izgleda da će buduća srpska vlada veoma ličiti na prethodnu", kaže se u komentaru "Ekonomista".

Nakon navođenja rezultata opštih izbora u Srbiji, "Ekonomist" prenosi da je vicepremijer Ivica Dačić najavio da će on biti premijer u novoj vladi, uz konstataciju da je "najverovatnije u pravu".

List konstatuje da će nakon teških koalicionih pregovora koji slede, nove vlasti gotovo izvesno ostati na evropskom putu, ali da će biti mnogo teze odgovoriti na tešku ekonomsku krizu u Srbiji.

Pogledajte još vesti iz Blicovog specijala "Izbori 2012"

Povezane vesti: Radikali iznenađeni lošim rezultatima SNS organizuje razgledanje imovine demokrata Đilas: Očekujem da dosadašnja koalicija nastavi da vodi državu Dačić: O budućoj vladi prvo sa DS Četiri scenarija za formiranje vlade
Pogledaj vesti o: London,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.