Egereši: Ne damo ekstremistima da naruše odnose u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši: Ne damo ekstremistima da naruše odnose u Vojvodini

NOVI SAD -

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas u Briselu da pokrajinske vlasti nikada neće dozvoliti ekstremistima da naruše vrednosti Vojvodine.

Egereši je u razgovoru s poslanicom u Evropskom parlamentu Doris Pak rekao da su prošlonedeljni napadi na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske u Novom Sadu i u Rumi bili "huliganski čin organizovane grupe" koji je u Vojvodini ocenjen kao "sraman i nedopustiv".

"Tolerancija, međunacionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i međuversko uvažavanje i poštovanje temelji su na kojima čuvamo naše multietničko društvo. Baš kao i Evropa, Vojvodina je jaka onoliko koliko se uvažavaju sve nacionalne zajednice koje u njoj žive i sigurno je da nikada nećemo dozvoliti ekstremistima da naruše naš način života", poručio je Egereši.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Egereši je sa Doris Pak razgovarao o potrebi jačanja evropskog duha u Srbiji i snažnog suprotstavljanja pokušajima pojedinaca i grupa koje deluju motivisane nacionalnom, verskom i svakom drugom mržnjom i netrpeljivošću.

"Za našu zemlju je od suštinske važnosti da, u trenutnom zastoju u procesu dobijanja statusa kandidata, ne odustane od promovisanja i uvođenja evropskih standarda i evropskih vrednosti u svim oblastima", kazao je Egereši.

Egereši i Doris Pak su za kraj aprila dogovorili posetu ove evropske poslanice Vojvodini, kako bi se realizovala edukativna akcija u kojoj će biti podeljen veliki broj knjiga i udžbenika na nemačkom jeziku, za decu do 14 godina u Vojvodini.

Egereši je prethodno u Ulmu razgovarao sa gradonačelnikom ovog nemačkog grada i predsednikom Saveta podunavskih gradova i regija Ivom Generom o pronalaženju izvora finansiranja za zajedničke i pojedinačne projekte podunavskih gradova i regija u okviru Dunavske strategije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.