Edi Rama hvalio Srbiju

Izvor: Kurir, 31.Avg.2015, 06:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edi Rama hvalio Srbiju

Nije bilo dobacivanja niti provokacija tokom snimanja emisije, poneli su se državnički, a gosti u studiju su im postavljali pitanja

BEOGRAD - Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama nakon učešća na Konferenciji o zapadnom Balkanu gostovali su u televizijskoj emisiji, a teme su bile EU, ekonomska saradnja, infrastrukturni projekti, budućnost obe zemlje.

Kako saznajemo, nije bilo dobacivanja niti provokacija tokom snimanja emisije, poneli su se državnički, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a gosti u studiju su im postavljali pitanja.

Na pitanje: „Šta biste voleli da srpska/albanska vlada promeni u svom radu“, Edi Rama je rekao da je važno da svi živimo zajedno, dok je Vučić naveo da se on ne bi mešao u rad albanske vlade i da je i njemu bitno da imamo dobre odnose. Rama je pohvalio Srbiju jer se mnogo bolje nosi s migrantskom krizom nego neke evropske zemlje.

- On je to i javno rekao na sastanku sa Angelom Merkel, ali je i kritikovao EU i kazao da su se i Srbija i Albanija u mnogim slučajevima ponele ozbiljnije od EU - kaže izvor našeg lista, kao i da je Rama naveo da više nije vest kad se on i Vučić sretnu, jer je tih susreta mnogo, već šta su uspeli da urade za svoj narod na određenoj konferenciji.

Albanka je postavila pitanje Vučiću, Srbin je na albanskom postavio pitanje Rami, a Svilanovića je pitao dečak iz Crne Gore gde će biti regionalni centar za mlade, odnosno kancelarija za mlade, da li može da bude u Crnoj Gori. Snimanje je trajalo oko sat i dvadeset, svako je govorio na svom jeziku, a bio je obezbeđen simultani prevod.

Emisija bi trebalo da bude emitovana večeras na RTS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.