Edi Rama: Mi bismo zajedno sa Srbijom

Izvor: Kurir, 26.Maj.2015, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edi Rama: Mi bismo zajedno sa Srbijom

Predsednik albanske vlade pred dolazak Vučića poručio da želi da naše dve zemlje zajedno napreduju na putu mira i saradnje

BEOGRAD - Edi Rama, albanski premijer, nakon provokacija o neminovnosti velike Albanije je „promenio ploču“ i uoči posete premijera Aleksandra Vučića Tirani poručio da njegova zemlja želi da produbi saradnju sa Srbijom.

- Želimo da zajedno napredujemo na putu mira, saradnje i integracije u EU - istakao je albanski premijer.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, kaže da je Rama spustio loptu jer je ocenio da bi mu dalje provokacije donele negativne poene kod zapadnih zemalja.

- Provocirao je izjavom o nezavisnosti Kosova u Beogradu, pre toga je pušten dron sa zastavom velike Albanije nasred fudbalskog terena, i očigledno je procenio da bi trećom provokacijom na negativan način skrenuo pažnju. Dobro bi bilo da je ova promena Ramine retorike iskrena, jer dobri odnosi Beograda i Tirane mogu da doprinesu stabilnosti celog regiona - rekao je Stanković.

Inače, premijer Vučić sutra odlazi u zvaničnu posetu Tirani, kad će i razgovarati s Ramom. Vučić će u četvrtak govoriti na ekonomskom forumu u Tirani. Kako je premijer ranije rekao, on želi da popravi krhke odnose Srbije i Albanije.

(D. L.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.