Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Rusija mora prihvatiti kraj pregovora 10. decembra

Evropska unija očekuje da Rusija prihvati činjenicu da će pregovori uz posredovanje "trojke" Kontakt grupe o Kosovu prestati 10. decembra kad će biti upućen izveštaj generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, jer tada prestaje mandat koji je "trojki" dao Savet bezbednosti UN.

To su agenciji Beta preneli izvori EU u Briselu, koji su podvukli da je pitanje statusa Kosova od ključne važnosti za sveukupne odnose Evropske unije i Rusije, a posebno za saradnju u rešavanju najvažnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svetskih problema.

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i visoki predstavnik EU Havijer Solana su to stavili do znanja i šefu ruske države Vladimiru Putinu, na ovih dana održanom sastanku na vrhu EU-Rusija, u Portugaliji.

Ruski predsednik Putin evropskim sagovornicima, međutim, predočio je da je "nužno imati više strpljenja" i da Moskva ne shvata i ne vidi nikakve razloge da se sadašnji pregovori pod okriljem "trojke" obavezno obustave 10. decembra, pogotovo ako bude vidljivo da postoje izgledi za nagodbu i rešenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.