Dveri predale Glišićevu kandidaturu za predsednika

Izvor: Kurir, 14.Apr.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri predale Glišićevu kandidaturu za predsednika

Ovo je početak jedne duge borbe, rekao je Glišić i dodao da će jedna od važnih tema njegove predsedničke kampanje biti i srpske integracije

BEOGRAD - Pokret Dveri predao je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) kandidaturu Vladana Glišića za predsedničke izbore 6. maja, koju je potpisima podržalo oko 13.000 građana.

Posle predaje kandidature, Glišić je rekao novinarima u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbije da Dveri tom kandidaturom počinju "borbu za vraćanje države građanima i dostojanstva srpskom narodu, kao i za oslobođenje Srbije od okupacije".

"Ovo je početak jedne duge borbe", rekao je Glišić i dodao da će jedna od važnih tema njegove predsedničke kampanje biti i "srpske integracije", jer Dveri "Drinu nikada neće doživljavati kao granicu, već kao kičmu srpskog naroda".

"Republika Srpska je zemlja koja se kao srpska zemlja smatra sastavnim delom našeg kulturnog, privrednog i državotvornog prostora, tako da Dveri nikada Drinu niće doživaljavati kao granicu, već kao kičmu srpskog naroda", naglasio je Glišić.

Boško Obradović iz Dveri je ocenio da je Glišić "najtalentovaniji političar" mlađe generacije u Srbiji i da će Đurđevdan biti trenutak kada će "jedna nova politička generacija stupiti na veliku scenu i kada će srpski narod na čitavom Balkanu ponovo dobiti državu i državnika".

"Tada će se iznova postaviti i pitanje srpskih integracija i odnosa Srbije prema Republici Srpskoj, Crnoj Gori, svim Srbima u bivšim jugoslovenskim republikama i svim Srbima u čitavom rasejanju", rekao je Obradović.

Potencijalni kandidati za predsednika Srbije svoje kandidature RIK-u mogu da predaju do sutra u ponoć, kada ističe rok za predaju, a do sada je podneto osam kandidatura za novog predsednika Srbije, od kojih je RIK proglasio sedam.

Tako je Koalicija SPS-PUPS-JS predložila lidera socijalista Ivicu Dačića za predsednka Srbije, a koalicija "Izbor za bolji život" lidera Demokratske stranke Borisa Tadića.

Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije na predsedničkim izborima je Zoran Stanković, aktuelni ministar zdravlja, a Demokratske stanke Srbije njen lider Vojislav Koštunica.

Kandidat Srpske radikalne stranke je Jadranka Šešelj, a "Preokreta" Čedomir Jovanović.

Kandidat koalicije okupljene oko SNS je lider naprednjaka Tomislav Nikolić, a Pokreta radnika i seljaka Zoran Dragišić, čija kandidatura još nije proglašena, budući da nedostaje 1044 pravno valjanih potpisa građana.

Kandidature za predsedničke izbore najavili su i muftija Islamske zajednice Muamer Zukorlić i predsednik Saveza vojvodanskih Mađara Ištvan Pastor.

Potvrđena Glišićeva kandidatura

Republička izborna komisija proglasila je Vladana Glišića, čelnika Pokreta Dveri, za kandidata na predsedničkim izborima 6. maja.

RIK je utvrdio da je 12.733 potpisa građana za kandidaturu Glišića bilo pravno valjano. RIK je do sada, uključujući Glišića, proglasio osam predsedničkih kandidata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.