Dušan Petrović kandidat za premijera?

Izvor: TvojPortal.com, 08.Feb.2012, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Petrović kandidat za premijera?

/vesti online/ Dušan Petrović je za sada najozbiljniji kandidat Demokratske stranke za budućeg premijera! Kako "Alo!" saznaje u vrhu ove partije, na poslednjem zasedanju Predsedništva DS-a, ime aktuelnog ministra poljoprivrede i potpredsednika stranke više puta je pominjano u svojstvu mandatara buduće vlade.

Visoka pozicija u stranci donosi mu premijersko mesto: Dušan Petrović
 

Ni sam Petrović, za koga se zna da se visoko kotira u stranci i da je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << od najbližih ljudi i čovek od poverenja predsednika Srbije Borisa Tadića, kako tvrde upućeni, nije gadljiv na ovu funkciju.
- Dušan Petrović je dugo u stranci, godinama je bio i zamenik predsednika i obavljao najrazličitije nepopularne poslove. Prihvatio se i resora poljoprivrede u rekonstruisanoj vladi, što je generalno bio vruć krompir. Zbog svega toga, pre svega zbog lojalnosti stranci i njenom predsedniku, jasno je vrhuški DS-a stavio do znanja da očekuje da u ovom izbornom krugu ne bude preskočen - objašnjava izvor lista blizak Petroviću.
 
Istovremeno, doduše nešto tiše, kao moguć kandidat za naslednika Mirka Cvetkovića pominje se i Božidar Đelić. Naime, kredibilitet bivšeg potpredsednika vlade za evrointegracije znatno je porastao nakon što je održao obećanje i 9. decembra podneo ostavku, jer Srbija nije dobila kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji. Posle ove odluke, Đelić je počeo mnogo bolje da se kotira u stranci, ali i među građanima, a simptomatično je i to što se nakon odlaska s funkcije uključio u kampanju demokrata i počeo da obilazi Srbiju.
Opsirnije

politikaSrbijaDSDušan Petrovićkandidat za premijera
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.