Dulić očekuje formiranje vlade do kraja juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2012, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić očekuje formiranje vlade do kraja juna

BEOGRAD -

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Oliver Dulić izrazio je očekivanje da će pregovori njegove stranke i koalicije oko Socijalističke partije Srbije o formiranju vlade biti nastavljeni vrlo brzo i da ćemo do kraja meseca imati novu vladu.

Gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a, Dulić je istakao da je ovo prvi put da se u pregovorima prvo razgovara o programu, odnosno šta vlada treba da uradi, a tek onda o personalnim rešenjima.

"To je jedan civilizacijski iskorak u našem političkom delovanju", rekao je Dulić, smatrajući da će se vrlo brzo doći do kvalitetnije i efikasnije vlade nego u prošlosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolje polako do vlade, nego brzo na izbore

Izvor: Politika, 10.Jun.2012, 22:22

Rešenja u uporednoj praksi su različita. Nekad i nije loše što postoji dug vremenski period za formiranje vlasti, jer kraći rok može dovesti do novih izbora, što je još gore..Rekord u najdužem formiranju vlade u istoriji demokratije postavila je Belgija i teško da će neko u dogledno vreme...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.