Dulić: SPS-u želim puno sreće na parlamentarnim izborima

Izvor: Blic, 13.Apr.2012, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: SPS-u želim puno sreće na parlamentarnim izborima

Priča o smanjenju agencija jedna je od najvećih demagoških teza, plasirana je od neznalica koji nemaju pojma kako funkcioniše državni sistem u procesu pristupanja EU, odgovara Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja, na pitanje da li može da obeća da će, ukoliko bude u sledećoj vladi, smanjiti broj agencija i fondova čije se nadležnosti prepliću.

Dulić navodi da je svako telo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u okviru njegovog ministarstva samo preuzelo zaposlene i tvrdi da u njima ne postoji nijedno radno mesto viška. Tvrdi da će "ko god dođe na njegovo mesto posle izbora zateći ministarstvo u kome većina segmenata funkcioniše besprekorno”.

- Nisam razmišljao koju bi funkciju mogao da obavljam posle 6. maja. Drago mi je da je ministarstvo koje vodim četiri godine postalo jedno od ključnih za razvoj zemlje.

Da li ste saglasni sa Jelenom Trivan, da su ovi izbori - izbor između rata i mira?

- Radi se o metafori koja je pogrešno protumačena. DS je uvek bila posvećena politici mira, čak i kada se to plaćalo glavom. S druge strane, naši politički oponenti su donedavno legitimisali agresiju po Srbiji i regionu kao normalno oružje političke borbe.

Kako komentarišete izjavu Ivice Dačića da će podržati onog mandatara koji njega bude podržao u drugom krugu predsedničkih izbora?

- Kao deo političkog marketinga svojstvenog Ivici Dačiću, čijoj stranci želim puno uspeha na parlamentarnim izborima.

Opširnije u štampanom izdanju

Povezane vesti: Dačić: Tadić i Nikolić misle da će podeliti vlast, ali ja kažem - malo morgen Dačić: Ne može MMF da vodi politiku u Srbiji Analitičari: Tadić ima veće šanse za pobedu Dačić: Raspisivanje izbora pokušaj formiranja dvopartijske politike Dačić: Biću kandidat na predsedničkim izborima

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.