Izvor: Blic, 24.Sep.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Šutanovac novi lider Demokratske stranke

Dragan Šutanovac izabran je za novog lidera Demokratske stranke, saopšteno je večeras na konferenciji za novinare.

Pored Šutanovca, na prvim neposrednim stranačkim izborima izabrano je pet potpredsednika DS.

Na izborima za predsednika i novo rukovodstvo DS glasalo je 60,71 odsto članova DS od registrovanih 18.300 glasača, a Šutanovac ima 59 odsto glasova, što praktično govori da je izabran u prvom krugu izbora.

Pročitajte još:

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Tviteru su objavljeni rezultati koji navode da je Šutanovac osvojio većinu glasova.

Pola! #izboriDS pic.twitter.com/j1u9aSEkir

Šutanovac je u poruci na Tviteru zahvalio svim demokratama na podršci.

"Pobeda u prvom krugu. Zajedno smo uradili mnogo bolje. Članovi stranke su izabrali novo rukovodstvo zato što zajedno možemo bolje", poručio je Šutanovac.

Hvala @demokrate na podršci! @SutanovacDragan novi predsednik Demokratske stranke! Pobeda u prvom krugu! Zajedno smo uradili mnogo bolje! pic.twitter.com/aZkku39brW

Dragan Šutanovac bio je ministar odbrane u vladi Srbije od 2007. do 2012. godine. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i pohađao više specijalističkih kurseva iz oblasti bezbednosti u zemlji i inostransvu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.