Dragan Šutanovac: Trebali smo reći 2008. da se borimo za opstanak, a ne napredak

Izvor: BKTV News, 02.Feb.2012, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Šutanovac: Trebali smo reći 2008. da se borimo za opstanak, a ne napredak

Potpredsednik Demokratske stranke, Dragan Šutanovac, odbacio je mogućnost bilo kakve postizborne koalicije DS-a i SNS-a. On je rekao da se borba za glasove banalizuje i da ako neko misli da će na taj način spustiti rejting DS-a, greši.
'DS će tražiti partnere među onim političkim partijama koje imaju približno slične ili iste politike u viđenju Srbije u budućnosti, na način koji ima DS. Naš partner >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << SNS nije i neće ni biti' - ističe Šutanovac.
On je odbacio kao potpuno pogrešnu tvrdnju predsednika Socijalističke partije Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivica Dačića da će prvi telefonski razgovor posle izbora biti na realaciji DS - SNS i da je tako bilo i pre četiri godine. 'To je totalna parodija, nemam zaista komentar i mislim da se borba za glasove malo banalizuje i sada ako neko misli da će na taj način da spusta rejting DS, naprosto greši' - podvlači srpski Ministar odbrane.
On navodi da je jedna od najvećih grešaka njegove stranke, ta što nije na vreme obavestila građane o tome da se menjaju okolnosti usled svetske ekonomske krize: 'Problem je što jednostavno u momentu kada su se promenile okolnosti u kojima živimo, ne samo mi, već ceo svet naprosto nismo informisali javnost na pravi način i da moramo da promenimo način dolaska do tog boljeg života. Jedna od najvećih grešaka je ta što nismo rekli u momentu početka ekonomske krize, krajem 2008.godine, da se stvari dramatično menjaju i sada se borimo za opstanak, a ne za napredak'.
Govoreći o formiranju nove jedinice Žandarmerije, Šutanovac je rekao da u tome ne vidi nikakvu opasnost ni pretnju: 'Ako postoji opasnost od takve jedinice, onda postoji od svake, onda smo društvo u kojem ne postoji civilna kontrola, demokratija i ne mogu da verujem da Srbija u 2012. treba da se plaši policijske jedinice'.
Izvor: B92 Foto: Fonet
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.