Dodik otvorio predstavništvo RS u Beču

Izvor: Blic, 23.Mar.2012, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik otvorio predstavništvo RS u Beču

BEČ - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je u Beču Predstavništvo RS u Austriji. Milorad Dodik

Dodik je tom prilikom rekao da je otvaranje predstavništva važan trenutak za RS jer se otvara u gradu-centru ekonomskih, finansijskih, pa i političkih i regionalnih odnosa.

On je sinoć kazao da je politika RS evropska politika, koja ne isključuje borbu za nacionalne i državne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << interese Srba, koji žele da budu uvažavani i dele zajedničku evropsku perspektivu sa svim drugim narodima na Balkanu.

Kada je reč o BiH, Dodik je kazao da ona mora biti "dejtonska", i da može da postoji samo uz dogovor naroda koji u njoj žive.

Premijer RS Aleksandar Džombić je ukazao na odlične odnose, pre svega privrede, Austrije i RS, kao i da otvaranje predstavništva u Beču treba da proširi saradnju.

Inicijator za otvaranje predstavništva je Vlada RS, a cilj je da se pospeši saradnja u privrednom segmentu, privuku investicije, objasnio je Džombić.

Svečanom otvaranju Predstavništva, koje vodi Mladen Filipović, prisustvovali su ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čadjo, predstavnici poznatih austrijskih kompanija poput Štrabaga, Alpine, Rajfajzenbanke, i Privredne komore Austrije.

RS predstavništva ima u Beogradu, Sstutgartu, Moskvi, Jerusalimu i Briselu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavništvo RS u Beču

Izvor: B92, 23.Mar.2012

Beč -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je u Beču Predstavništvo RS u Austriji...Dodik je tom prilikom rekao da je otvaranje predstavništva važan trenutak za RS jer se otvara u gradu-centru ekonomskih, finansijskih, pa i političkih i regionalnih odnosa...On je sinoć kazao da je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.