Dodik: Nikolić da podigne pripravnost vojske

Izvor: Blic, 13.Jun.2012, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Nikolić da podigne pripravnost vojske

- Nemam šta ja da budem zadovoljan ili ne rezultatima izbora u Srbiji, interesuje me stabilna, jaka i sve jača Srbija. Mogu da imam lične impresije, ali poštujem odluku većine njenih građana. I očekujem da će brzo formirati vladu - rekao je, pored ostalog, u intervjuu za NIN Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

On je naveo da ne može da bira vladu Srbije koja zavisi od političkih partija, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je to nešto sasvim drugačije od podrške koje je na predsedničkim izborima dao Borisu Tadiću. Na pitanje da li bi podržao stav novoizabranog predsednika Srbije za upotrebu sile u borbi i za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, Dodik je odgovorio kontrapitanjem: „Zašto postoji vojska nego da brani državu".

- Ali kada je reč o Kosovu, ono je na političkom terenu i niko lud ne bi sada slao vojsku na Kosovo, niko nije avanturista i ne verujem ni da je Nikolić to mislio. Mislim da je racionalan u tom pogledu. Ja bih podigao pripravnost vojske i neke stvari učinio da manifestujem snagu države, a ne bih samo sedeo i čekao da me neko zovne iz Brisela, Amerike i traži moje mirovanje. Neko bi zbog toga možda hteo da pregovara upravo o severu Kosova - smatra Dodik.

On veruje u specijalne veze Srbije i RS kao i u brzi susret s predsednikom i premijerom i tvrdi da se ne meša u odnose u Srbiji, ali da neće biti ugodno sarađivati sa vladom ako u njoj bude LDP.

- Šta bismo mi imali s ministrima koji hodaju okolo i o RS govore loše, a iz Srbije su. Naravno da će to narušiti odnose. Ako mislite da smo spremni da kažemo: „Dobro, treba da imamo razumevanja, nije moglo drugačije, pustite Čedu neka hoda po Evropi i neka priča loše o Banjaluci i dobro o Sarajevu", naravno da nećemo to dopustiti - rekao je Dodik.

Povezane vesti: Dodik: Nikolić je u pravu za Srebrenicu Dodik: Tadić da napravi rigorozne rezove Dodik: Žao mi je što je Tadić izgubio, ali suštinska moć je u Vladi Dodik: RS će poštovati volju građana Srbije BiH će se raspasti
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.