Dodik: BiH neće priznati Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Apr.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: BiH neće priznati Kosovo

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da će Republika Srpska po pitanju Kosova pratiti stav i politiku Srbije i da se to neće promeniti.

"Pratimo politiku Srbije, nismo spremni da damo saglasnost da bosna prihvati nezavisnost kosova i to se neće desiti. (...) RS o Kosovu prati politiku Beograda i Srbije, učinićemo sve što ta politika odluči", rekao je Dodik na konferenciji s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je povodom hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici rekao da je međunarodna zajednica pokazala da ima dvostruke aršine i različite kriterijume.

"Ođednom međunarodna zajednica ćuti. Gotovo cinično zvuči da je u tom momentu represije takozvane kosovske policije EU izašla sa zahtevom za smirivanjem tenzija i neupotrebom sile", naveo je predsednik RS.

On je rekao da ne veruje u stav međunarodne zajednice jer ona samo teži da zaštiti svoje ranije odluke, kako na Kosovu tako i u BiH.

"Pozicija međunarodne zajednice je jasna. Mi smo njima zahvalni za pomoć, želimo da razgovaramo ali nismo spremni da budemo vođeni i da nam se naređuje", izjavio je Dodik i kao primer naveo pritisak stranih ambasadora na predstavnike Srba u institucijama BiH da prihvate izmene izborog zakona.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dodik: BiH neće priznati Kosovo

Izvor: N1 televizija, 03.Apr.2018

Predsednik Republike Srpske izjavio je u Beogradu da će Republika Srpska po pitanju Kosova pratiti stav i politiku Srbije i da se to neće promeniti..."Pratimo politiku Srbije, nismo spremni da damo saglasnost da Bosna prihvati nezavisnost kosova i to se neće desiti. (..) RS o Kosovu prati politiku...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.