Do 9 sati glasalo 6,6 odsto

Izvor: BKTV News, 06.Maj.2012, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 9 sati glasalo 6,6 odsto

U Srbiji je u prva dva sata izbora izašlo 6,6 odsto upisanih birača, saopštio je Centar za slobodne izbore i demokratiju.
Prema procenama CeSiD-a najveći procenat je izašlih je u Vojvodini gde je do 9 sati glasalo 7 odsto upisanih. U centralnoj Srbiji glasalo je 6,8 odsto dok je u Beogradu u prva dva sata izašlo 5,5 odsto upisanih birača. CeSiD nema procenu izlaznosti za teritoriju Kosova.
Izvršni direktor CeSiD-a Marko Blagojević rekao je da su pojedina biračka mesta na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << otvorena sa zakašnjenjem zbog kašnjenja zvaničnika OEBS.
Blagojević je dodao da će večernje procene rezultata o ispehu partija i kandidata na izborima biti 'uslovna' zbog toga što se glasovi sa Kosova neće brojati na samom Kosovu već u Vranju i Raškoj.
Programski direktor CeSID-a Marko Blagojević izjavio je da je na prošlim parlamentarnim izborima 2008. godine odziv bio 6,1 odsto, na predsedničkim izborima 2008. godine pet odsto, a na parlamentarnim izborima 2007. godine 4,6 odsto.
Posmatrači CeSID-a, koji su prisutni na hiljadu biračkih mesta, merili su i izlaznost po regionima, i u Beogradu je do devet časova zabeležena najniža izlaznost od 5,5 odsto, dok je u centralnoj Srbiji glasalo 6,8 odsto upisanih birača, a u Vojvodini sedam odsto.
CeSID nema informacije o izlaznosti sa Kosova i Metohije, budući da njegovim posmatračima OEBS nije omogućio prisustvo na biračkim mestama.
Kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Srbije Tomislav Nikolić glasao je danas u 10.00 u bloku 11C u Novom Beogradu na biračkom mestu broj 58 u osnovnoj školi 'Kralj Aleksandar Prvi'. Nikolić je na glasanje došao sa suprugom Dragicom.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.