Đurđev otpušten iz JKP Informatika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurđev otpušten iz JKP "Informatika"

Donedavni član Treće Srbije Aleksandar Đurđev, otpušten je danas sa mesta izvršnog direktora JKP "Informartika". Tu informaciju, mejlom su dostavili anonimni radnici tog preduzeća, što je nešto kasnije, za RTV Vojvodine u telefonskom razgovoru potvrdio i direktor Informatike Dejan Čelar.

Otpuštanjem Aleksandra Đurđeva sa mesta izvršnog direktora Javno-komunalnog preduzeća "Informatika", stavljena je tačka na gotovo tri godine koliko je on "iz senke" upravljao tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novosadskim preduzećem, stoji u saopštenju koje je dostavljeno medijima, a u kojem između ostalog piše:

"Aleksandar Đurđev "proslavio" se brojnim aferama i ostao upamćen kao ubedljivo najbahatiji direktor u gradu. Od razbijanja čajne kuhinje u zgradi firme, preko trošenja više miliona dinara na reprezentaciju, zaključno sa napadom na konobara u Skupštini Novog Sada. Takođe, Đurđev se pominje i kao glavni organizator dodele predmeta sudskim izvršiteljima, a kako se može čuti u izvorima bliskim policiji na tom poslu je uzeo više od pola miliona evra.

Direktor JKP ,,Informatike" Dejan Čelar, ogradio se od pomenutog saopštenja, objasnivši da nije reč o zvaničnom stavu tog preduzeća, ali da je informacija o otpuštanju Đurđeva istinita. Takođe je rekao i da za sada ne želi da daje konkretnije izjave u vezi sa tim. Podsetimo, Đurđev je donedavno bio član Treće Srbije, stranke čiji čelnici vode JKP "Informatiku" i koja je deo vladajuće koalicije u Novom Sadu. Zbog sukoba sa rukovodstvom stranke, sa nekoliko članova Treće Srbije napustio je tu partiju i formirao odborničku grupu "Srpska lista".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.