Đukić Dejanović: Parlamentarci nemaj pravo na neznanje

Izvor: Blic, 03.Mar.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić Dejanović: Parlamentarci nemaj pravo na neznanje

Pedsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da poslanici nemaju pravo na neznanje, jer se u parlamentima donose najvažnije odluke za život svake zemlje.

"Niko ne očekuje da postajemo eksperti, ali budući da se upravo uzakonodavnim telima donosi najvažnija finansijska odluka za životsvake zemlje - Zakon o budžetu, nemamo ni pravo na neznanje. Zato je važno da poslanici razumeju odluke koje donose", rekla je Đukić Dejanovićeva na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Regionalne mreže palrmantarnih odbora za ekonomiju i finansije.

Na skupu u Beogradu učestvuju prestavnici parlamenta svih pet zemalja

Zapadnog Balkna.

Slavica Đukić Dejanović je ocenila da ekonomski problemi u globalizovanom svetu ne mogu biti problem jedne zemlje, i dodala da ekonomski stručnjaci i parlamentarci zajedno treba da kreiraju zakonski okvir za poslovanje.

"Na početku smo 2012, usred drugog talasa ekonomske krize za koju

stručnjaci upozoravaju da može biti razorna po privredu u meri u

kojoj je prvi talas potresao finasijski sistem", istakla je presednica

Skupštine Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slavica Đukić-Dejanović: Parlamentarci nemaju pravo na neznanje

Izvor: EMportal, 03.Mar.2012

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila da poslanici nemaju pravo na neznanje jer se u parlamentima donose najvažnije odluke za život svake zemlje.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.