Đukić Dejanović: Neophodna izmena Ustava posle izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2012, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić Dejanović: Neophodna izmena Ustava posle izbora

BEOGRAD -

Predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će sveobuhvatna izmena Ustava biti jedno od vrlo bitnih pitanja čije rešavanje mora početi posle izbora, ma koliko to bio "vruć krompir".

"Život, ali i neke međunarodne norme prevazišli su određene sadržaje najvišeg pravnog akta u državi", kazala je predsednica parlamenta i potpredsednica SPS-a u intervjuu za "Politiku".

Ona je objasnila da postupak za izmenu Ustava nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrenut u sadašnjem sazivu Skupštine jer nije mogla da se obezbedi dvotrećinska većina za to.

"Budući parlament mora pristupiti tom poslu, predlog moraju da urade kompetentni ljudi, a i građani će morati time da se bave, jer oni daju poslednju reč na referendumu", istakla je Đukić Dejanović.

Na pitanje da li će biti izbora na Kosovu i Metohiji, ona je kazala da donošenje određenih odluka zahteva "poštovanje Ustava, zakona, međunarodnih akata i realne situacije".

"Rezolucija 1244 SB UN kaže da je pitanje lokalnih izbora vezano za dogovor sa međunarodnom zajednicom na KiM. Znamo šta u Ustavu piše, ali moramo voditi računa o realnosti, a ona kaže da je za donošenje odluke potrebno uvažiti sve pomenute faktore. Mi možemo sad da kažemo da je za nas crveno slovo Ustav, ili međunarodno pravo, ali za nas crveno slovo, pre svega, moraju biti život građana i Srbija", kazala je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.