Đukić-Dejanović: Mandat za sastav vlade dodeliće predsednik Srbije

Izvor: Kurir, 09.Maj.2012, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Mandat za sastav vlade dodeliće predsednik Srbije

BEOGRAD - Konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine Srbije zakazaću posle održavanja drugog kruga predsedničkih izbora, a mandat za sastav nove vlade ponudiće predsednik koji će biti izabran 20.maja, izjavila je predsednica srpskog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović, koja i zamenjuje predsednika države.

"Kandidati koji su izabrani za poslanike, dok im mandati ne budu verifikovani u parlamentu, ne mogu da rade bilo šta. Ovoj, dosadašnjoj skupštini, mandat traje sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << do konstituisanja novog saziva, tako da ne mogu da pozivam novoizabrane poslanike. Zvaće ih budući predsednik skupštine", rekla je Đukić Dejanović.

Ona je rekla da prati atmosferu i da stiče utisak da je većina raspoložena da se o mandataru i novoj vladi zvanično razgovara kad se ceo izborni ciklus završi.

"To ne znači da do tada neće biti komunikacije između lidera i predstavnika političkih grupacija koje su osvojile poslaničke mandate, ali mandat za sastav nove vlade, ponudiće onaj predsednik koga građani izaberu 20. maja, a ne ja", rekla je Đukić Dejanović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.