Đukić-Dejanović: Biću ministarka zdravlja ako SPS kaže

Izvor: S media, 08.Jun.2012, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Biću ministarka zdravlja ako SPS kaže

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila je da bi prihvatila funkciju ministarke zdravlja u budućoj vladi Srbije, ukoliko glavni odbor socijalista proceni da ona treba da bude deo izvršne vlasti.

"Ja ću to prihvatiti, naravno pod uslovom da socijalistima pripadne ovaj resor u budućoj vladi, što, s obzirom na naš program, ima logike", rekla je Slavica Djukić-Dejanović za Radio-televiziju Vojvodine.

Radovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bi me da se sutra napravi parlamentarna većina

Đukić Dejanović: Čeda mora da da reč

Dejanović: Ne razmišljamo o dogovoru sa SNS

Ona je navela da protekli saziv Skupštine Srbije, kojim je predsedavala, nije doneo zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine, prvenstveno zato što ne bi bilo sredstava za njegovo sprovodjenje.

Djukić-Dejanović je dodala da aktuelni saziv republičkog parlamenta mora tražiti objašnjenje republičke vlade zašto u obaveznom roku od 180 dana nije doneta Uredba koja definiše imovinu Vojvodine.

Prema njenim rečima, ne treba isključiti mogućnost promene Ustava Srbije u drugoj polovini mandata Skupštine Srbije.

(Beta)

FOTO:Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.