Dejanovićeva: Lokalni izbori 13. marta na teritoriji cele Srbije, uključujući KiM

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanovićeva: Lokalni izbori 13. marta na teritoriji cele Srbije, uključujući KiM

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da će lokalne izbore raspisati 13. marta. Ona je prenela jdanas predstavnicima lokalne samouprave na severu Kosova i Metohije da će lokalni i parlamentarni izbori biti raspisani na celoj teritoriji Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju.

Đukić-Dejanović je rekla da za sada nema nikakve informacije o tome kada će predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Boris Tadić raspisati parlamentarne izbore.

"Za sada nemam nikakvih informacija o odluci Tadića. Lokalni izbori će biti raspisani 13. marta", rekla je Đukić Dejanovićeva, dodajući da će lokalne izbore raspisati u svim opštinama na teritoriji Srbije u kojima ističe mandat odbornicima.

Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović izjavio je danas da su predstavnici tri opštine sa severa Kosova dobili uveravanja od Dejanovićeve da će lokalni i parlamentarni izbori biti raspisani na celoj teritoriji KiM.

Predsednica Skupštine "nam je dala duboko uverenje da će i lokalni i parlamentarni izbori biti raspisani na teritoriji cele Srbije, uključujući KiM", rekao je Božović novinarima nakon sastanka u Beogradu predstavnika Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana sa Dejanovićevom, održanog na njihov zahtev.

Na pitanje kako komentariše stavove međunarodne zajednice da je raspisivanje izbora na Kosovu u organizaciji Beograda suprotno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, on je rekao da to pitanje nije jasno definisano u tom dokumentu.

Božović je dodao da će Republička izborna komisija o organizovanju izbora na Kosovu razgovarati s predstavnicima međunarodne zajednice. On je rekao i da lokalni izbori neće biti raspisani "u opštinama koje su još u mandatu", kao što su Leposavić i Kosovska Mitrovica.

Sastanku su, osim Božovića, prisustvovali predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić, njegov zamenik Ljubomir Radović i predsednik Skupštine opštine Leposavić Slavko Stefanović.

Predsednik Skupštine opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Babincev ranije je saopštio da se danas neće sastati s predsednicom parlamenta, zato što je Žandarmerija uklanjala barikade na severu Kosova i što o lokalnim izborima na Kosovu ne treba da razgovaraju samo zvaničnici sa severa, već i oni južno od Ibra.

Povezane vesti: Otkazan let aviona tima Prištine, dijalog verovatno sutra Obama čestitao Jahjagi Neodržavanje izbora na severu KiM može da vodi ka nasilju Lokalni izbori na Kosovu su mač s dve oštrice za Srbiju Skupštinski odbor za KiM bez jedinstvenog stava o referendumu na severu Kosova
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejanovićeva: Izbori 13. marta na teritoriji cele Srbije, uključujući KiM

Izvor: Blic, 06.Mar.2012

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da će lokalne izbore raspisati 13. marta. Ona je prenela jdanas predstavnicima lokalne samouprave na severu Kosova i Metohije da će lokalni i parlamentarni izbori biti raspisani na celoj teritoriji Srbije, uključujući Kosovo...

Nastavak na Blic...

Lokalni izbori svuda gde je istekao mandat

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2012

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović kaže da će lokalni izbori biti raspisani u svim sredinama u kojima je odbornicima istekao četvorogodišnji mandat, bez obzira da li su one na jugu ili severu Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Đukić Dejanović: Izbori i na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Mar.2012

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će lokalni izbori biti raspisani u svim sredinama u kojima je odbornicima istekao četvorogodišnji mandat, bez obzira da li su one na jugu ili severu Kosova. "Lokalni izbori biće raspisani u svim sredinama u kojima je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nikolić: Lokalne izbore održati i na Kosovu

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 15:10

Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić ocenio je danas da lokalni izbori koje organizuje Srbija treba da budu organizovani i održani na celom Kosovu, kao i da Srbe ne treba deliti na one severno i južno od Ibra. Dragan Nikolić..Nikolić je za Radio KiM iz Čaglavice kazao da je po...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.