De Marnaku ističe mandat 15. juna

Izvor: NaDlanu.com, 27.Mar.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Marnaku ističe mandat 15. juna

PRIŠTINA, 27. marta 2012. (Beta) - Šef Euleksa Gzavije de Marnak saopštio je u utorak da će njegov mandat na Kosovu biti okončan 15. juna kada ističe i prvobitni mandat misije EU.

PRIŠTINA, 27. marta 2012. (Beta) - Šef Euleksa Gzavije de Marnak saopštio je u utorak da će njegov mandat na Kosovu biti okončan 15. juna kada ističe i prvobitni mandat >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << misije EU.U saopštenju za medije, De Marnak je naveo da se njegov mandat okončava u vreme kada Euleks ulazi u novu fazu delovanja, nakon nedavno usvojene Strateške revizije misije."To će dovesti Misiju u izmenjeno stanje i predstavljati veliki izazov po isteku postojećeg mandata 15. juna 2012. god. Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton složila se da će se moj mandat, koji je povezan sa misijom, okončati u isto vreme. Ja u celosti podržavam tu odluku", naveo je šef Euleksa.Dodao je da mu je bila velika čast da predstavlja Evropsku uniju i vodi njenu najveću i najsloženiju misiju od 2010. godine."U ovom svojstvu sam radio dostojanstveno, uz uverenost koju su mi visoka predstavnica i zemlje članice dali u toku mog mandata", rekao je De Marnak koji je na Kosovu služio i kao komandant Kfora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.