Izvor: B92, 14.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Marnak: Situacija mirna

Priština -- Komandant Kfora francuski general Ksavijer de Marnak izjavio je da rezultati srpskih lokalnih izbora neće uticati na bezbednost na Kosovu.

On je dodao da nema razloga da Kfor promeni svoju misiju nakon 15. juna kada na snagu stupa kosovski Ustav. "Moja je ocena da je bezbednosna situacija mirna, proces (srpskih) izbora u nedelju je sa bezbednosnog stanovišta prošao u najboljem redu. Kfor i UNMIK nisu se suprotstavljali niti su podržali održavanje izbora", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je on.

"Moja je misija, prema Rezoluciji 1244, da obezbedim mir i sigurnost, zbog toga sam ovde, kao što ću biti i u drugim delovima narednih dana", dodao je De Marnak.

Francuski general je rekao da će Kfor pratiti procese koji su u toku na Kosovu i da će na osnovu toga odlučiti koje će mere preduzeti.

Marnak je kazao da će, ako UNMIK bude zatražio podršku u uspostavljanju misije EU, Kfor postupiti po tom zahtevu, a da će u suprotnom biti uvek tu da obezbedi mir i bezbednost na celoj teritoriji Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.