Danas glasaju građani koji žive u SAD, Britaniji i Kanadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2012, 03:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas glasaju građani koji žive u SAD, Britaniji i Kanadi

BEOGRAD -

Građani Srbije koji žive u SAD, Velikoj Britaniji i Kanadi prvi će izaći na birališta u drugom krugu predsedničkih izbora, budući da je Republička izborna komisija odlučila da se u tim zemljama glasanje obavi dan ranije nego u Srbiji.

Građani Srbije u zemlji i inostranstvu će danas i u sutra novog šefa države birati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između predsedničkih kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića i kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Prvi na glasačkom listiću, koji će biti svetlo drap boje, biće Tadić, koji je prema konačnim rezultatima u prvom krugu osvojio 25,31 odsto, odnosno 989.454 glasova, a drugi će biti Nikolić, koji je osvojio 25,05 odsto, odnosno 979.236 glasova.

Ukupno 6.770.013 birača izjašnjavaće se na 8.390 biračkih mesta u zemlji i inostranstvu, koja će biti otvorena od sedam do 20 sati, a prvi će na birališta izaći građani koji žive u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji.

Oni će pravo glasa moći da iskoriste danas od sedam do 20 sati po lokalnom vremenu.

Za glasanje u inostranstvu, kao i 6. maja na opštim izborima, biće otvoreno 38 biračkih mesta u 22 zemlje.

Sutra će, kao i u Srbiji, glasanje biti obavljeno u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kipru, Libiji, Luksemburgu, Makedoniji, Rumuniji, Rusiji, Nemačkoj, Sloveniji, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj, a glasaće se od sedam do 20 sati po lokalnom vremenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.