Dan zimske vožnje bicikla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan zimske vožnje bicikla

Međunarodni dan zimske vožnje bicikla na posao je akcija koja se organizuje na globalnom nivou i ima takmičarski karakter. To podržava Novosadska biciklistička inicijativa, kao i pojedini lokali u gradu, a sve to u cilju promocije biciklizma i Novog Sada, kao grada u kome veliki broj ljudi zimi ide biciklom na posao.

 Novi Sad prvi put učestvuje u akciji zimske vožnje bicikla na posao. Iako je novajlija, naš grad se nalazi na drugom mestu po broju registrovanih korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji tim prevoznim sredstvom idu do radnog mesta. Na listi se nalazi čak 800 svetskih gradova, a iza Novog Sada ostali su Montreal, Moskva, Helsinki i brojne svetske metropole. Zagrepčani su za sada jedini koji više putuju na posao biciklom od Novosađana.

"Zadovoljni smo, ali može i bolje i dalje se nadamo da ćemo bar u jednom trenutku da ih prestignemo, beže recimo za nekih stotinak glasova, a to nije ništa nedostižno, nadamo se da ćemo ih stići", kaže Aleksandar Grujić, Novosadska biciklistička inicijativa

U cilju promocije biciklizma, zdravog načina života i akcije "International Winter Bike to Work day" u lokalima "Culture Exchange" i "Bezec" obezbeđeno je deset odsto popusta na sva pića svima onima koji se registruju na sajtu. U kafeu "Culture exchange" kažu da je to njihov način da zahvale Novosađanima što učestvuju u toj akciji i da zima nije nikakva prepreka za vožnju bicikla.

"To uopšte ne bi trebalo da bude važno, ne postoji stvar poput lošeg vremena, samo loša odeća. Vožnja bicikla na posao, pogotovo ove zime uopšte nije loša, skoro je lepše nego leti i ja idem na posao biciklom, svaki dan", kaže Daniel Fernandez.

Naša ekipa u trenutku snimanja nije zatekla nikoga ko je ostavio svoje podatke na sajtu i tako obezbedio popust u pomenutim lokalima. Rečeno nam je da se tek uveče očekuju veće posete biciklista. Iako su možda propustili popust u lokalima, novosadski biciklisti imaju šansu da se do 12. februara prijave na sajtu winterbiketoworkday.org, napišu zašto vole da voze bicikl i tako prikupe glasove za Novi Sad u tom interesantnom nadmetanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.