Dačić sa najvišim zvaničnicima Tadžikistana

Izvor: Studio B, 01.Apr.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa najvišim zvaničnicima Tadžikistana

Srbija i Tadžikistan imaju prijateljske odnose koje, u punom kapaciitetu, treba da se razvijaju u budućnosti, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji boravi u dvodnevnoj poseti toj zemlji.

Prvog dana posete Dušanbeu, šef srpske diplomatije imao je sastanke sa predsednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom i ministrom spoljnih poslova Sirodžidinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Aslovim, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Želimo da razvijamo ekonomsku saradnju, koja je danas izuzetno mala. Mislimo da ima dosta mogućnosti za zajedničko delovanje i u tom smislu očekujemo da u narednom periodu bude i uzajamnih poseta na najvišem nivou", rekao je Dačić nakon tih razgovora.

Ministar Dačić će, sutra kao predsedavajući OEBS-u, prisustvovati sednici saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za kolektivnu bezbednost i saradnju (ODKB).

"Za OEBS je od velikog značaja održavanje političke stabilnosti i mira u regionu Centralne Azije", rekao je on i najavio da će ove godine posetiti sve zemlje tog regiona sa ciljem da OEBS pomogne u relaksaciiji otvorenih pitanja koja postoje između zemalja u Centralnoj Aziji.

"Pokušaćemo da definišemo teme od posebnog značaja za ovaj region, kao što je pitanje upravljanja vodama, pitanje energetske bezbednosti, ali i pitanje kontrole granica, blizina Avganistana, mogućnosti kriminalnih aktivnosti, kao što su šverc narkotika i oružja,  ali i terorističke pretnje koje dolaze od tzv. Islamske države", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, OEBS treba da bude partner zemljama Centralne Azije za jačanje bezbednosti i izgradnju demokratskih odnosa u tim zemljama.

"OEBS ne treba da se meša u unutrašnje političke prilike tih zemalja, već da nastupa sa pozicije partnera i da zajednički sa njima radi", poručio je Dačić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija i Tadžikistan prijateljske zemlje

Izvor: Beta Video, 01.Apr.2015

DUŠANBE - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da kada se radi o bilateralnim odnosima Srbije i Tadžikistana, da su to dve prijateljske zemlje. ``Mi želimo da razvijamo te prijateljske odnose, politički dijalog, da bude poseta na najvišem nivou, da razvijamo ekonomsku saradnju koja je...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Dačić: ODKB značajan partner OEBS-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2015, 12:22

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Srbije Ivica Dačić danas je u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u učestvovao na zasedanju Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za kolektivnu saradnju i bezbednost (ODKB) u Dušanbeu i tom prilikom se založio za bližu saradnju dveju organizacija...U...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.