Dačić: Treba razdvojiti izbore

Izvor: Blic, 24.Jan.2012, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Treba razdvojiti izbore

Republički, pokrajinski i lokalni izbori će ove godine biti održani u isto vreme, dok će predsednički biti raspisani krajem godine, kaže zamenik premijera Ivica Dačić. On ističe da sada nema vremena da bude drugačije, ali da smatra da izbore za republički i lokalne parlamente treba razdvojiti.

Kada je u pitanju datum izbora, Dačić je istakao da je u više navrata govorio da su u pitanju poslednji termini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje propisuje zakon.

- Za predstojeće izbore mislim da bi bilo logično da se održe zajedno. Međutim, smatram da izbore treba razdvajati, jer je to jedna demokratska tekovina. Sada je možda kasno govoriti o tome, ali u svim modernim zemljama u svetu republički i lokalni izbori su razdvojeni upravo zbog toga da se u međuizbornim periodima vidi raspoloženje javnosti. Kod nas sada nema uslova za to, ali mislim da bi u budućnosti trebalo da bude tako - rekao je Dačić.

On kaže da jučerašnji obilazak radnika i gradilišta mosta Borča-Zemun sa Batom Živojinovićem nije deo predizborne kampanje.

- O početku kampanje svaka stranka odlučuje, a ona još nije počela. Ja nisam ovde došao u kampanju, već smo prihvatili poziv kineskih radnika koji grade most, a koji su želeli da ih za Novu godinu poseti čuveni glumac - kazao je Dačić.

Povezane vesti: Dačić: Imamo konsenzus da se izbori održe u redovom roku Dačić u izbornom štabu Jedinstvene Rusije
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.