Dačić: Tadić i Nikolić misle da će podeliti vlast, ali ja kažem - malo morgen

Izvor: Blic, 12.Apr.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Tadić i Nikolić misle da će podeliti vlast, ali ja kažem - malo morgen

Kandidat za predsednika Srbije koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić pozvao je danas građane Sremske Mitrovice da glasaju za sebe, uveren da će tako glasati za njega.

"Ovih dana uništavaju naše bilborde u Beogradu. Ako smo minorni, zašto nas se plaše i što ne uništavaju bilborde Tadića i Nikolića? Oni misle da će podeliti vlast u Srbiji, ali moram da ponovim ono što je Milošević rekao - 'malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << morgen' ", rekao je Dačić na predizbornom skupu u Hali sportova "Pinki" u Sremskoj Mitrovici.

Dačić je okupljenima rekao da su neki teoretičari u jednim dnevnim novinama raspravljali da li su njegova shvatanja moderna.

"Nemojte da terate radnike da budu proleteri, jer će izvesti novu oktobarsku revoluciju. Ako je to staromodno, šta je onda novo? Ako je normalno da žene imaju manju platu, a radnici kleče pred poslodavcem bez prava, onda sam ja staromodan", poručio je Dačić.

On je ponovio da su ga, kako je rekao, neki kritikovali zbog toga što insistira na poštovanju zakona, jer tako, navodno, plaši strane investitore.

Prema njegovim rečima, u Srbiji investitori traže da pred njima radnici kleče, dok u Austriji i Nemačkoj poslodavci kleče pred radničkim sindikatima.

Dačić se i ovog puta osvrnuo na kritike koje je dobio kada je zabranio održavanje Parade ponosa u Beogradu prošle godine i dodao da je to isto učinila ove godine Mađarska, koja je članica Evropske unije.

Lider socijalista ukazao je da je SPS za ulazak Srbije u EU, ali samo ako je to u interesu njenog naroda i nje same.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, rekao je da će, ako neko napadne Srbe na Kosovu, dobiti odgovor Srbije.

"Čuli ste kako prete sa Kosova i Metohije da će podići ustanak na severu Kosova, na jugu Srbije i u Makedoniji. Mi moramo da postavimo crvene linije, a to su životi Srba na Kosovu", rekao je Dačić i dodao da će nastaviti da hapsi sve one koji narušavaju ustavni poredak Srbije.

On je kazao da niko od državnih funkcionera ne sme da prihvati da Kosovo i Metohija bude deo trgovine sa EU i naglasio da se moraju poštovati crvene linije.

Dačić je ocenio da, dokle god Hrvatska slavi kao državni praznik dan kada je proterala na hiljade Srba, to ne može biti doprinos demokratskoj Evropi.

Na skupu je govorio i kandidat koalicije SPS-PUPS-JS za predsednika Vlade Vojvodine Dušan Bajatović, koji je poručio da u srpskoj političkoj eliti postoje ljudi koji ništa nisu shvatili i da im zato treba dati kompas.

"Kompas za Nenada Ccanka, jer je autonomija Vojvodine u redu, samo ako ne ugrožava Srbiju, Čedi Jovanoviću i LDP-u objasniti da je Republika Srpska država srpskog naroda, plaćena krvlju, a ne genocidna tvorevina, a da je Kosovo deo Srbije i Dinkiću da je ova država pala na pitanjima privatizacije", ocenio je Bajatović.

Uz poruku da "crvenu boju treba vratiti crvenom Sremu", Bajatović je zatražio podršku, kako bi socijalisti ispunili obećanje dato Dačiću, a to je da osvoje 100.000 glasova u Vojvodini.

Predstavnici koalicionih partnera SPS-a, PUPS i JS, pozvali su građane Sremske Mitrovice da glasaju za Dačića na predsedničkim izborima, a potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić poručio da od njih zavisi da li će biti prvi ili drugi, jer istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su treća snaga i da imaju 13,5 odsto podrške birača.

Na skupu su, takođe, predstavljeni kandidati za republičke i pokrajinske poslanike.

Na silu se samo silom odgovara

Ivica Dačić izjavio je danas u Sremskoj Mitrovici da će stati u odbranu dostojanstva i ustavnog poretka Srbije.

"Kad uhapsim Albanca koji špijunira za NATO, onda se digne cela Evropa da ga pustim. Na silu se samo silom odgovara", kazao je Dačić na predizbornom skupu u Sremskoj Mitrovici, a saopštio je Glavni odbor SPS-a.

Dačić je rekao da bi Srbi bili još u zatvoru u Prištini da Albanci nisu uhapšeni na administrativnom prelazu.

Kosovske vlasti su poslednjih nedelja uhapsile nekoliko pripadnika MUP-a Srbije i zaposlenih u srpskim opštinskim strukturama, kao i trojicu radnika Pošta Srbije. Svi se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka Kosova.

Na prelazu Končulj ranije su uhapšeni Hasan Abazi iz Uroševca, po poternici suda u Gnjilanu, i Adem Hurseli, po poternici PU Beograd koja ga tereti za trgovinu drogom.

Povezane vesti: Kurti u pismu NATO: Zaustavite etničko čišćenje Kuči najavljuje novu akciju nalik onoj od 25. jula 2011. Bez vanredne sednice Skupštine Kosova o severu Bogdanović: OEBS da pomogne u održavanju izbora na Kosovu Socijalisti uplašeni od naše vlasti

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: "Malo morgen"

Izvor: Mondo, 12.Apr.2012

Ivica Dačić, govoreći o podeli vlasti u Srbiji između Tadića i Nikolića, rekao je u Sremskoj Mitrovici da mora da ponovi Miloševićevo: "Malo morgen."

Nastavak na Mondo...

Dačić: Glasanjem za sebe, glasate za mene (VIDEO)

Izvor: S media, 12.Apr.2012

Kandidat za predsednika Srbije koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić pozvao je danas građane Sremske Mitrovice da glasaju za sebe, uveren da će tako glasati za njega..."Ovih dana uništavaju naše bilborde u Beogradu. Ako smo minorni, zašto nas se plaše i što ne uništavaju bilborde Tadića i Nikolića?...

Nastavak na S media...

'Glasanjem za sebe glasate za mene'

Izvor: Šumadija Press, 13.Apr.2012, 11:39

Kandidat za predsednika Srbije koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić pozvao je građane Sremske Mitrovice da glasaju za sebe, uveren da će tako glasati za njega.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.