Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2012, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Privatizacije bile pljačkaške i lopovske

BEOGRAD -

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da su privatizacije u Srbiji bile pljačkaške i lopovske i da ne želi da preuzme odgovornost za to.

"Niti sam učestvovao u privatizacijama tih preduzeća koje su bile pljačkaške i lopovske. Trećina privatizacija je poništena, zakon je donet početkom 2000. Mi smo bili jedina stranka koja je glasala protiv", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dačić za Radio-televiziju Srbije.

Dačić, koji je i potpredsednik Vlade, je ocenio da se stranke koje su od 2000. godine bile na vlasti "nisu baš najbolje pokazale" i da je Srbija izgubila niz propuštenih prilika.

Sa druge strane, gostujući u istoj emisiji, Ministar rada i socijalne politike, Rasim Ljajić smatra da kao predstavnik Vlade i on snosi odgovornost za lošu situaciju, ali je ukazao i da je globalna ekonomska kriza učinila svoje.

"Najbolje je da priznamo da stvari nisu onakve kakve smo očekivali 2008, da sva obećanja nisu ispunjena, sve smo predvideli, ali krizu nismo mogli predvideti. Kriza je pokazala sve slabosti i loš model ekonomskog razvoja", kazao je Ljajić.

Ministar rada i socijalne politike istakao je i da nije bilo onih koji su se uzdržali od zapošljavanja po partijskoj osnovi.

"Svi smo zapošljavali po partijskoj osnovi, neko više neko manje. Onaj ko je bio veći više je zapošljavao, ko je bio manji imao je i manje mogućnosti da zapošljava", kazao je Ljajić.

Dačić je, sa druge strane, ocenio da je departizacija "izum eksperata koji žele da se bave politikom".

Predsednik opozicione Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić optužio je stranke vladajuće koalicije da se ponašaju kao da su one u opoziciji, jer nemaju rezultate sa kojima mogu da izađu pred građane.

On je građanima poručio da vlast samo obećava, a da naprednjaci u svojoj beloj knjizi imaju jasan ekonomski plan.

Predstavnici opozicionih i vladajućih partija složili su se da je ekonomija glavna tema tekuće predizborne kampanje i glavni zadatak buduće vlade.

Parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji zakazani su za 6. maj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Privatizacije bile lopovske

Izvor: B92, 03.Apr.2012

Beograd -- Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da su privatizacije u Srbiji bile pljačkaške i lopovske i da ne želi da preuzme odgovornost za to...Ivica Dačić (Tanjug, arhiva).."Niti sam učestvovao u privatizacijama tih preduzeća koje su bile pljačašjke i lopovske....

Nastavak na B92...

Dačić: Privatizacije bile pljačkaške i lopovske

Izvor: Blic, 03.Apr.2012

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da su privatizacije u Srbiji bile pljačkaške i lopovske i da ne želi da preuzme odgovornost za to..."Niti sam učestvovao u privatizacijama tih preduzeća koje su bile pljačkaške i lopovske. Trećina privatizacija je poništena,...

Nastavak na Blic...

Dačić: Privatizacije bile pljačkaške i lopovske

Izvor: Vesti-online.com, 03.Apr.2012

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da su privatizacije u Srbiji bile pljačkaške i lopovske i da ne želi da preuzme odgovornost za to..."Niti sam učestvovao u privatizacijama tih preduzeća koje su bile pljačaške i lopovske. Trećina privatizacija je poništena,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ekonomija glavna tema izbora

Izvor: Šumadija Press, 03.Apr.2012

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da su privatizacije u Srbiji bile pljačkaške i lopovske i da ne želi da preuzme odgovornost za to.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.