Dačić: Politika SPS ne može da bude rušenje Vučića

Izvor: N1 televizija, 21.Okt.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Politika SPS ne može da bude rušenje Vučića

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom izjave potpredsednika SPS Branka Ružića, da želi da ruši najjačeg u zemlji, da politika njegove stranke ne može biti rušenje Aleksandra Vučića.

"Naša politika ne može biti rušenje Vučića, jer je nelogično da mi rušimo nekoga sa kim smo u koaliciji. Kao što sam i rekao, to znači da će i mene da sruše", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Dačić.

Lider SPS-a je naglasio da ne želi više da se vraća na temu Branka Ružića.

Dačić je dodao da je u četvrtak održan sastanak SPS-a, kojem je predsedavala Slavica Đukić Dejanović, kao i da je tom sastanku prisustvovao i Ružić.

Ružić je, kako navodi Dačić, na sastanku u centrali stranke govorio da naslov novinskog teksta nema mnogo veze sa suštinom.

"Svima je jasna situacija. Postoji politika, postoji statut. Protiv svakoga ko se ponaša drugačije jednostavno će morati da budu preduzete političke mere", rekao je Dačić.

Funkcioner SPS-a Branko Ružić izjavio je za jedan nedeljnik da mu nije namera da ruši Dačića s čelne pozicije u stranci, dodajući da je njemu izazov da ruši najjačeg u zemlji, što je ponovo podiglo tenzije među koalicionim partnerima.

Ukidanje viza za Kinu početkom sledeće godine

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u Beogradu da je, ukoliko sve nastavi da ide dogovorenom dinamikom, realno očekivati ukidanje viza za putovanje građana Srbije u Kinu početkom sledeće godine.

"Sasvim je realno da se to desi. To znači da će svi imati pravo da putuju u Kinu bez viza na 30 dana", rekao je šef srpske diplomatije, posle sastanka sa potpredsednicom vlade Namibije i ministarkom spoljnih poslova Netumbom Nandi Ndaitve u Palati Srbija.

Dačić je rekao da kineska vlada mora najpre da se saglasi sa tekstom sporazuma, nakon čega bi on trebao da bude potpisan.

On je kazao da će sporazum o ukidanju viza potpisati premijeri Srbije i Kine i da će oni odlučiti da li će se to dogoditi prilikom Samita Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u Rigi koji se održava početkom novembra.

Prema njegovim rečima, cilj je da se sporazum potpiše u Rigi, nakon čega sledi ratifikacija u parlamentu, a potom sporazum stupa na snagu.

Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang rekao je da očekuje da će sporazum dve zemlje o ukidanju viza biti potpisan u novembru. Mačang je kazao da je realno da sporazum o ukidanju viza stupi na snagu početkom sledeće godine.

Povodom najave uspostavljanja avionske linije između Beograda i Pekinga, Dačić je kazao da je kineski ambasador govorio da će uvođenje avionske linije značiti dolazak većeg broja turista iz Kine.

"Uvođenje avionskih linija, svejedno da li do Pekinga ili do Šangaja, bilo bi veoma korisno i u političkom i u ekonomskom smislu", naveo je Dačić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.