Dačić: Memorandum sa Holandijom unaprediće saradnju

Izvor: Kurir, 14.Apr.2012, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Memorandum sa Holandijom unaprediće saradnju

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je razvoj političkih odnosa između dve države za Srbiju od velike važnosti, imajući u vidu da je Holandija dugi niz godina svojim stavom predstavljala određenu prepreku Srbiji na putu ka EU,

HAG - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Memorandum o razumevanju između tog ministarstva i Ministarstva za bezbednost i pravosuđe Holandije u oblasti policijske saradnje, koji je potpisao sa holandskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kolegom, doprineti unapređenju političkih odnosa između dve zemlje.

Dačić, koji je Memorandum u Hagu potpisao sa holandskim ministrom za bezbednost i pravdu Ivom Opsteltenom, istakao je da je razvoj političkih odnosa između dve države za Srbiju od velike važnosti, imajući u vidu da je Holandija dugi niz godina svojim stavom predstavljala određenu prepreku Srbiji na putu ka EU, saopšteno je iz MUP-a.

"Situacija se sada promenila i mislim da će razvoj bilateralnih odnosa u oblasti unutrašnjih poslova i pravde biti pokretač što boljih političkih odnosa između Srbije i Holandije“, istakao je Dačić.

On je mišljenja da je policijska sardanja između Srbije i Holandije u prethodnom periodu bila veoma dobra i to ne samo na planu obuke i projekata, već i u operativnoj policijskoj sardanji.

Ministar je podsetio na zajedničke akcije holndske i srpske policije na polju borbe protiv organizovanog kriminala, prvenstveno borbe protiv ilegalne trgovine narkoticima.

Dačić je naglasio da policija Srbije, u svakodnevnim konktaktima sa holandskom policijom, dobija upustva o različitim modalitetima šverca kokaina iz Latinske Amerike prema Evropi, Holandije prema Srbiji.

"Pa tako jedan od modaliteta, koji je nedavno zapažen i kod nas, bilo je krijumčarenje kokaina gutanjem kapsula kokaina", rekao je ministar Dačić i dodao da se saradnja odvija i na polju borbe protiv razbojništva, krađa, ubistava, trgovini ljudima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.