Dačić: Još bez većine

Izvor: RTS, 05.Jun.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Još bez većine

Razgovori o formiranju vlade nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina, kaže za RTS predsednik SPS-a Ivica Dačić. Nikakve većine ne može biti dok se ne rasprave pitanja koja su od državnog i nacionalnog značaja - odnos prema Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj, naveo Dačić.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da parlamentarna većina nije formirana, demantujući tako izjavu predsednika Pokrajinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbora DS-a Dušana Elezovića da je postignut dogovor DS-a, koalicije oko SPS-a i LDP-a.

"Razgovori o formiranju vlade, koji su počeli pre nekoliko nedelja, nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina", rekao je Dačić za RTS.

Predsednik SPS-a je rekao da će se razgovori o tome nastaviti i narednih dana, ali da se oni sigurno neće voditi do sutra, kada će se predsednik Demokratske stranke Boris Tadić sresti sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

"Što se tiče nas, nikakve parlamentarne većine ne može biti dok se ne rasprave pitanja koja su od državnog i nacionalnog značaja, a to je odnos prema Kosovu i Metohiji i odnos prema Republici Srpskoj", rekao je Dačić.

"Takođe, imamo dogovor i da raspravimo osnovna pitanja ekonomskog i socijalnog programa, imajući u vidu da naša koalicija ima koncept koji je drugačiji od neoliberlanog pristupa, odnosno zalaže se za podsticanje rasta i razvoja, umesto restriktivne politike", istakao je Dačić.

Zbog toga je, kako navodi Dačić, izjava predsednika Pokrajinskog odbora DS-a Dušana Elezovića, netačna i neprecizna. "Radi se na formiranju parlamentarne većine, ali ona još nije formirana", naveo je Ivica Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Elezović: Dogovor o većini blizu! Dačić: Dogovor o većini još daleko!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jun.2012

Predsednik pokrajinskog odbora DS u Vojovodini rekao da je dogovor te partije sa SPS i LDP veoma blizu. Lider socijalista, s druge strane, tvrdi da do razgovora o skupštinskoj većini treba rešiti pitanja Kosova i Metohije i Republike Srpske

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.