Dačić: Biću kandidat za predsednika

Izvor: Kurir, 03.Apr.2012, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Biću kandidat za predsednika

Ukoliko budu raspisani vanredni predsednički izbori, sigurno ću biti kandidat za predsednika, rekao lider SPS-a Ivica Dačić.

BEOGRAD -  Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će sigurno biti kandidat ukoliko budu raspisani vanredni predsednički izbori.

Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je novinarima u Palati Srbija rekao da još ne zna da li će predsednik Boris Tadić podneti ostavku i kada će to učiniti, jer je to pitanje njegove lične odluke.

Dačić je pozvao Tadića da o tome brzo odluči ako želi da i predsednički izbori budu 6. maja, zajedno sa parlamentarnim i lokalnim.

"Ne znam detalje da li će se i kada na takav potez odlučiti, ali ako se odluči, ja ću biti sigurno kandidat", rekao je Dačić.

Predsednik SPS-a je ocenio da se lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić ne buni protiv toga da predsednički izbori budu zajedno sa parlamentarnim i lokalnim i da je to jasan pokazatelj da Tadić i Nikolić žele da naprave dvopartijsku Srbiju.

"Kandidujem se da bi im to onemogućio. Siguran sam da se borba neće voditi samo među njima dvojicom", rekao je Dačić i ocenio da su predsednički kandidati dovedeni u poziciju da u najkraćem mogućem roku imaju kampanju ako budu vanredni predsednički izbori.

SPS je različita od partija koje predstavljaju Tadić i Nikolić, ukazao je Dačić insistirajući na tome da su oni koji su došli na vlast 2000. godine doprineli da Srbija bude zemlja "izneverenih prilika".

Uz podsećanje da je Nikolić potekao iz Srpske radikalne stranke, čija je politika, smatra Dačić, bila ekstremnija od Miloševićeve, lider SPS je postavio pitanje da li su onda to te dve alternative koje Srbija ima? Dačić, međutim, ipak smatra da postoji i "treći put".

Ivica Dačić je kritikovao Tadića i Nikolića što se ne izjašnjavaju o najznačajnijim nacionalnim pitanjima, već govore o poljoprivredi i javnim konkursima. Po njemu oni bi trebalo da daju odgovor gde je granica koja se ne može preći na putu ka Evropskoj uniji i šta misle o Kosovu i Metohiji, pritiscima u vezi sa Sandžakom.

"Izbegavaju odgovor na ta pitanja i zato ću ja sigurno biti kandidat kako bi predupredio nameru da naprave dvostranačku državu. Nikada im to neće uspeti, to postoji samo u SAD i ne znam zašto su se baš na nju ugledali. Srbija je mnogo veća od njih dvojice i ja uvek glasam za Srbiju, a za EU samo dok je u interesu Srbije", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.