Dačić: Antiću, odmah letiš iz SPS

Izvor: Kurir, 24.Maj.2015, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Antiću, odmah letiš iz SPS

Lider SPS na RTS vodio žučnu raspravu zbog rehabilitacije Draže Mihailovića

BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić izbacio je javno iz SPS Olivera Antića, savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića! I to zbog Draže Mihailovića. Mnoge, pa i samog Antića zbunio je ovaj epilog rasprave u emisiji „Da, možda, ne“ preksinoć na RTS jer skoro da niko nije ni znao da je Nikolićev savetnik, koji je nedavno izbačen i iz SNS, bio predsednik Statutarne komisije SPS. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Inače, kako je Dačić rekao za Kurir, Oliver Antić je više od dvadeset godina član SPS i nikad se formalno nije isčlanio iz stranke.

Dačić je inače Antića priupitao da li je imao iste stavove o četničkom generalu Mihailoviću i u vreme vladavine Slobodana Miloševića i Mirjane Marković.

- Što niste o Draži pričali u vreme Slobe i Mire? Šta hoćete da kažete, da je Sloba bio četnik - upitao je Dačić, na šta mu je Antić odgovorio da je upravo Milošević bio prvi koji je javno dozvolio da se o toj temi priča.

- A ako hoćete da znate, Slobu jesam poznavao, i to naročito, ali Miru ne - uzvratio je Antić.

Ministar je ekspresno uzvratio:

- Kako niste znali? Pa bili ste predsednik Statutarne komisije SPS.

Na to mu je Antić odgovorio:

- Pa naravno, imao sam više glasova od vas.

Dačića je to posebno iznerviralo:

- Evo, sada ja vas naknadno isključujem iz SPS.

Nije se dao ni „bivši socijalista“, tvrdeći da po Statutu na to nema pravo i da to može da uradi samo Kongres stranke.

- E, pa i taj Kongres ćemo sada rehabilitovati - dodao je Ivica Dačić.

(S. M.)

Dačić u Tirani

EDI RAMA PODVIO REP

Iako je premijer Albanije Edi Rama juče trebalo da otvori Konferenciju ministara spoljnih poslova zemalja jugoistočne Evrope, na kojoj je učestvovao srpski šef diplomatije Ivica Dačić, on se ipak nije pojavio.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.