DSS-ov adut Siniša Kovačević

Izvor: Politika, 22.Mar.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS-ov adut Siniša Kovačević

Na listi „Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica” nema poznatih imena, ali ni nekadašnjih istaknutih članova

Demokratska stranka Srbije na đurđevdanske izbore izlazi sa listom, na kojoj su uglavnom provereni stranački kadrovi, a jedino široj javnosti poznato ime jeste Siniša Kovačević, dramski pisac. Na listi „DSS – Vojislav Koštunica”, koja će se na glasačkom listiću nalaziti na šestom mestu, nema velikog broja dosadašnjih istaknutih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << članova stranke, pa ni nekih još aktuelnih poslanika.

Koštuničine demokrate kandidovale su ljude različitih zanimanja, nijedno nema „prevlast”, pa su tu pravnici, lekari, profesori, ekonomisti, ali i „stalni kandidat”, koji nikada do sada nije bio poslanik Milorad Jakšić Fanđo, filmski umetnik (209. na listi), koji je i najstariji, rođen je 1936. godine. Najmlađi kandidat je studentkinja iz Ćuprije Ivana Trailović (1991).

Prvi na listi je lider stranke Vojislav Koštunica, slede Dragan Jočić, Milica Radović, Slobodan Samardžić, Nenad Popović, Sanda Rašković-Ivić, Aleksandar Popović, Miloš Aligrudić, Milica Vojić-Marković, Marko Jakšić, Siniša Kovačević (na 11. mestu). Na listi je i Dejan Mihajlov, bivši generalni sekretar vlade, 23. na listi, a ponovo je tu i Dragan Maršićanin (26. na listi), bivši predsednik Skupštine Srbije i ambasador u Švajcarskoj. Bivši ministar rudarstva Radomir Naumov je 38. na listi, Slobodan Lalović, bivši ministar rada je 31. na listi…

Na listi nema ljudi koji su bili standardni na dosadašnjim izborima, poput Vuka Antonijevića, nekadašnjeg potpredsednika stranke, Predraga Bubala, bivšeg ministra za privatizaciju i za trgovinu, Aleksandra Pravdića, bivšeg potpredsednika vlade, Dušana Prorokovića, zamenika predsednika Izvršnog odbora. Nema ni Gordane Matijašević, Petra Cvetkovića, Slobodana Adžića, Milke Canić (kviz „Slagalica”)… Neki su 2008. bili na listi, a sada su promenili stranku, kao Radoš Ljušić (SNS), a neki su, prema nezvaničnim informacijama, ovih dana napustili stranku zbog mesta na izbornoj listi.

DSS-ova lista ima 250 kandidata, a najviše njih rođeno je šezdesetih, odnosno sedamdesetih godina.

M. Čekerevac

------------------------------------------------------------------

Dimitrijević: Vratio sam člansku kartu

Milan Dimitrijević, DSS-ov poslanik u nekoliko saziva, pa i u ovom aktuelnom, nije na listi za predstojeće izbore. Dimitrijević za „Politiku” kaže da je 15. marta prestao da bude član stranke u kojoj je proveo 20 godina. On nije želeo da komentariše naša saznanja da je tražio da bude skinut sa liste kada je video na kom mestu je kandidovan i da je odmah potom vratio stranci člansku kartu.

objavljeno: 23.03.2012
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.