DSS: Vučić brani nemačke interese

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Vučić brani nemačke interese

Premijer Srbije Aleksandar Vučić svojom izjavom da ne veruje u Ciprasovu politiku i da je bliži Nemcima, Austrijancima ili Skandinavcima, brani nemačke interese u Evropi i njen koncept ekonomske dominacije, koji je proizveo negativne ekonomske i socijalne posledice u državama u kojima je primenjivan, izjavila je predsednica DSS Sanda Rašković Ivić.

Ona je postavila pitanje koliko je Srbija bliska skandinavskim državama kada ima stotine hiljada gladnih, više od milion siromašnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kada su prosveta i zdravstvo dovedeni na ivicu propasti.

"Da li predsedniku vlade Srbije možda smeta i mogućnost da nova vlada Grčke preispita njihovo dalje članstvo u NATO alijansi", upitala je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, poslednja dešavanja u Evropi pokazuju da se stranke i lideri dele na „suverenističke“, koji prevashodno vode računa o interesima svoje zemlje i građana, i „probriselske“, koji se rukovode interesima briselske birokratije, Međunarodnog monetarnog fonda i međunarodnih kreditora.

"Demokratska stranka Srbije smatra da samo slobodna Srbija, a ne briselska kolonija, može ekonomski da se oporavi i napreduje", istakla je Rašković Ivić u pisanom saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.